13.3 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

ITM Teleorman, acţiune de informare privind securitatea și sănătatea în muncă

Articole noi

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.


Acțiune de informare și control pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă,  în instituțiile de administrație publică.

Prin programul cadru de acțiuni pentru anul 2019, aprobat de Inspecția Muncii, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, este planificată și acțiunea privind modul în care sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă,  în instituțiile de administrație publică.

Securitatea și sănătatea în muncă reprezintă unul dintre aspectele cele mai importante și dezvoltate ale politicii Uniunii Europene referitoare la ocuparea forței de muncă și afaceri sociale.

La nivelul Uniunii Europene problematica securității și sănătății în muncă a constituit și constituie un domeniu foarte important, cu un impact socio-economic deosebit, care a făcut obiectul mai multor strategii.

Strategia națională în domeniul securității și sănătății în muncă 2018-2020 stabilește obiectivele generale și specifice la nivel național în domeniul securității și sănătății în muncă, pe termen scurt și mediu și este elaborată în concordanță cu necesitățile identificate în contextul dezvoltării României precum și cu obiectivele cadrului strategic comunitar.

Planul național de acțiuni pentru implementarea Strategiei naționale în domeniul  securității și sănătății în muncă pentru perioada 2018-2020 cuprinde și Obiectivul specific” Îmbunătățirea procesului care urmărește respectarea legislației din domeniul securității și sănătății în muncă prin acțiuni ale autorităților cu atribuții în domeniu”. În cadrul acestui obiectiv sunt prevăzute campanii și acțiuni de sensibilizare cu privire la respectarea legislației din domeniul securității și sănătății în muncă – sesiuni de conștientizare a personalului cu atribuții în domeniul securității și sănătății în muncă la nivel de autorități și instituții publice.

În acest sens, în luna septembrie 2019, Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, a organizat sesiuni de informare publică cu personalul cu atribuții în domeniul securității și sănătății în muncă din unitățile și instituțiile publice din județ, la care au participat 50 de persoane care au reprezentat 46 instituții.

La finalul acțiunii, se va organiza o ședință de evaluare a rezultatelor obținute, cu participarea reprezentanților unităților controlate unde se vor dezbate următoarele probleme:

• deficiențele constatate în timpul controlului și măsurile dispuse pentru remedierea acestora;

• sancțiunile aplicate și opririle din funcțiune ale echipamentelor de muncă;

• probleme specifice acestui domeniu de activitate;

• analiza gravității și frecvenței evenimentelor din acest domeniu de activitate;

• modul concret și eficient al efectuării unor controale care să își atingă scopul propus acela de reducere al evenimentelor și îmbolnăvirilor profesionale.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Articole similare