3.4 C
Judeţul Teleorman
marți, noiembrie 30, 2021

ITM Teleorman, acţiune de informare privind securitatea și sănătatea în muncă

Articole noi

Şcoală de şoferi GRATUITĂ pentru tinerii fără posibilităţi, din Teleorman. 21 ianuarie 2022, termenul limită de înscriere

Tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea...

Angajări la Spitalul Județean Alexandria și Ambulanța Teleorman. Se caută asistent medical principal și șoferi autosanitară

În următoarea perioadă, zeci de posturi vacante vor fi scoase la concurs, în primăriile și instituțiile publice din județul...

3 ocazii în care poţi purta rochia

Rochia este acel obiect vestimentar de nelipsit din garderoba unei femei, mai ales că ne trimite cu gândul la...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.


Acțiune de informare și control pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă,  în instituțiile de administrație publică.

Prin programul cadru de acțiuni pentru anul 2019, aprobat de Inspecția Muncii, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, este planificată și acțiunea privind modul în care sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă,  în instituțiile de administrație publică.

Securitatea și sănătatea în muncă reprezintă unul dintre aspectele cele mai importante și dezvoltate ale politicii Uniunii Europene referitoare la ocuparea forței de muncă și afaceri sociale.

La nivelul Uniunii Europene problematica securității și sănătății în muncă a constituit și constituie un domeniu foarte important, cu un impact socio-economic deosebit, care a făcut obiectul mai multor strategii.

Strategia națională în domeniul securității și sănătății în muncă 2018-2020 stabilește obiectivele generale și specifice la nivel național în domeniul securității și sănătății în muncă, pe termen scurt și mediu și este elaborată în concordanță cu necesitățile identificate în contextul dezvoltării României precum și cu obiectivele cadrului strategic comunitar.

Planul național de acțiuni pentru implementarea Strategiei naționale în domeniul  securității și sănătății în muncă pentru perioada 2018-2020 cuprinde și Obiectivul specific” Îmbunătățirea procesului care urmărește respectarea legislației din domeniul securității și sănătății în muncă prin acțiuni ale autorităților cu atribuții în domeniu”. În cadrul acestui obiectiv sunt prevăzute campanii și acțiuni de sensibilizare cu privire la respectarea legislației din domeniul securității și sănătății în muncă – sesiuni de conștientizare a personalului cu atribuții în domeniul securității și sănătății în muncă la nivel de autorități și instituții publice.

În acest sens, în luna septembrie 2019, Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, a organizat sesiuni de informare publică cu personalul cu atribuții în domeniul securității și sănătății în muncă din unitățile și instituțiile publice din județ, la care au participat 50 de persoane care au reprezentat 46 instituții.

La finalul acțiunii, se va organiza o ședință de evaluare a rezultatelor obținute, cu participarea reprezentanților unităților controlate unde se vor dezbate următoarele probleme:

• deficiențele constatate în timpul controlului și măsurile dispuse pentru remedierea acestora;

• sancțiunile aplicate și opririle din funcțiune ale echipamentelor de muncă;

• probleme specifice acestui domeniu de activitate;

• analiza gravității și frecvenței evenimentelor din acest domeniu de activitate;

• modul concret și eficient al efectuării unor controale care să își atingă scopul propus acela de reducere al evenimentelor și îmbolnăvirilor profesionale.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Şcoală de şoferi GRATUITĂ pentru tinerii fără posibilităţi, din Teleorman. 21 ianuarie 2022, termenul limită de înscriere

Tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea...

Articole similare