10 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

ISU Teleorman: Situația operativă din ultimele 48 de ore – 48 de intervenții

Articole noi

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman, informaţii privind Recensământul General Agricol

Scopul Recensamantului este acela de a oferi informaţii esenţiale şi de calitate pentru politicile guvernamentale în domeniul agriculturii, inclusive...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la un număr de 48 de misiuni, după cum urmează:

36 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– 2 incendii de locuințe, în localitățile Drăgănești de Vede și Dracea, stinse de pompierii militari roșioreni și turneni.

La Drăgănești de Vede, evenimentul a fost anunțat în seara zilei de 23 februarie, la ora 23.27, la fața locului deplasându-se rapid două echipaje de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede. Incendiul, ce se manifesta cu flacără deschisă la nivelul acoperișului și la două magazii din apropiere, cu pericol de distrugere a casei de locuit și a celorlalte anexe, a fost localizat și lichidat de salvatorii roșioreni după aproape 2 ore de intervenție, în limitele găsite.

Au ars ori au fost deteriorate acoperișul casei, realizat din astereală din lemn învelită cu țiglă și tablă, pe cca. 180 mp, un dormitor și o bucătărie, 2 magazii din lemn, 1 t de boabe de porumb, 3 t de lemne de foc, 2 uși și o fereastră din termopan. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 40 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând 5 camere de locuit și 2 holuri, cu bunurile din interior, la peste 100 000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit, la un cablu electric defect. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

La Dracea, incendiul a izbucnit la nivelul acoperișului locuinței, propagându-se rapid și la o anexă aflată în imediata apropiere, moment în care proprietarul a observat și anunțat evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 20.00. La fața locului au ajuns în cel mai scurt timp posibil pompierii turneni, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, care au localizat și lichidat flăcările în limitele găsite.

Proprietarul, în vârstă de cca. 36 de ani, în încercarea de a stinge incendiul, a suferit arsuri de gr. I pe mâini și față, acesta fiind preluat de către echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat, refuzând apoi transportarea la spital.

Pompierii au reușit să salveze jumătate din locuință și mai multe bunuri de uz gospodăresc, estimate la suma de 30000 de lei, în timp ce pagubele se ridică la aproape 25000 de lei.

Cauza probabilă a acestui eveniment a fost coșul de fum defect care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din podul locuinței.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Articole similare