3.2 C
Judeţul Teleorman
duminică, noiembrie 29, 2020

ISU Teleorman, campanie umanitară. Doi bunici, un tată erou şi o fetiţă de 7 ani au nevoie de ajutorul nostru

Articole noi

Senator Eugen Pîrvulescu: A venit ziua schimbării!

Incepând de ieri, 27 noiembrie, PNL a preluat, oficial, conducerea Consiliului Județean Teleorman. Consilierii județeni ai PNL Teleorman, Adrian Florescu...

Senator Eugen Pîrvulescu: Sprijinim dezvoltarea fermelor de familie și promovăm comercializarea produselor românești!

În ultima perioadă, din în ce mai des suntem acuzați de adversarii politici că vrem să distrugem agricultura românească...

#GuvernulOrban, Guvernul Românilor: oamenii contează, nu culoarea lor politică!

Mă bucur să anunț că peste 20 de noi proiecte propuse de primarii teleormăneni îndeplinesc toate condițiile pentru a...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.


Pompierii militari teleormăneni fac un apel de suflet către toţi cetăţenii pentru a fi solidari cu o familie ce a trecut printr-un mare necaz săptămâna trecută, în satul Brătăşani, comuna Trivalea Moşteni, a cărei casă de locuit a fost distrusă de foc în proporţie de 90%.

În rândul salvatorilor din cadrul I.S.U. „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman s-a demarat deja o campanie umanitară pentru strângerea benevolă a unor sume de bani cu care familia să fie ajutată să-şi reconstruiască o parte din locuinţă, însă cel mai important ajutor va fi din partea oamenilor din spatele uniformelor care au dorit să îi sprijine efectiv cu „mâna de lucru” pe timpul lucrărilor.

Cei care vor să le ofere un ajutor, îi pot contact pe proprietarii locuinţei, Ursu Petru sau Ursu Georgeta, la numerele de telefon: 0747518479 şi 0765419918.

Un tată salvator, doi bunici de excepţie şi o fetiţă de 7 anişori

Vrem să facem precizarea că întreaga acţiune umanitară este dedicată unui tată care a reuşit să-şi salveze în ultimul moment fetiţa de 7 anişori, acesta punându-şi în pericol viaţa şi suferind răni grave din cauza incendiului, cât şi pentru doi bunici de excepţie care au grijă de micuţă în cursul săptămânii, ea fiind înscrisă în clasa I, la şcoala din localitate.

Ceea ce nu au reuşit tatăl şi bunicii fetiţei, a fost salvarea casei de locuit şi anexele gospodăreşti care au fost distruse de incendiu aproape în totalitate. Deoarece casa nu poate fi locuită în acest moment, ei au fost găzduiţi de o vecină cu suflet mare, până ce situaţia va reveni, cât de cât, la normal.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, familia are nevoie, la propriu, de un acoperiş deasupra capului, respectiv întreaga casă de locuit trebuie învelită cu şarpantă din lemn şi tablă, motiv pentru care ajutorul nostru atât din punct de vedere financiar, cât şi uman, pentru efectuarea lucrărilor de construcţie în regim de urgenţă, înainte de schimbarea nefavorabilă a vremii, ar fi o minune pentru ei.

Incendiul de la miezul nopţii

Evenimentul nefericit a avut loc în noaptea de 22 spre 23 septembrie, la ora 23.49, când a fost anunţat pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, iar la faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Alexandria.

Din păcate, observarea cu întârziere a izbucnirii incendiului, cantitatea ridicată de materiale uşor combustibile şi distanţa foarte mare până în satul Brătăşani au condus la extinderea rapidă a incendiului la întregul imobil şi anexele din apropiere, focul fiind găsit generalizat la nivelul gospodăriei, cu pericol de propagare la vecinătăţi.

Pompierii alexăndrineni au reuşit să stingă incendiul în limitele găsite, după aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, însă nu au reuşit să salveze decât bunurile din două camere de locuit şi casele din imediata apropiere. Pagubele înregistrate au fost foarte mari pentru o familie normală, respectiv de cca. 200000 de lei, reprezentând acoperişul întregii locuinţe, anexele învecinate şi mai multe bunuri materiale aflate în celelalte încăperi, casa fiind recent renovată.

Din fericire, la acest eveniment nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa, însă acest lucru s-a datorat tatălui, Vlăduţă Ştefan, care a reuşit să o scoată pe fetiţa sa de numai şapte anişori, din casa cuprinsă de flăcări.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a reieşit că evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit produs la o instalaţie electrică defectă, dintr-o anexă a locuinţei.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Senator Eugen Pîrvulescu: A venit ziua schimbării!

Incepând de ieri, 27 noiembrie, PNL a preluat, oficial, conducerea Consiliului Județean Teleorman. Consilierii județeni ai PNL Teleorman, Adrian Florescu...

Senator Eugen Pîrvulescu: Sprijinim dezvoltarea fermelor de familie și promovăm comercializarea produselor românești!

În ultima perioadă, din în ce mai des suntem acuzați de adversarii politici că vrem să distrugem agricultura românească și producătorii autohtoni. Sigur, este...

#GuvernulOrban, Guvernul Românilor: oamenii contează, nu culoarea lor politică!

Mă bucur să anunț că peste 20 de noi proiecte propuse de primarii teleormăneni îndeplinesc toate condițiile pentru a fi incluse în programul de...

Nou record negativ de infectări cu COVID-19, în Teleorman. 151 de pacienți, confirmați pozitiv

Până astăzi, 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 323.514 pacienți...

Senator Eugen Pîrvulescu: Investim în energie!

România are nevoie de modernizare și în privința energiei. Programul de guvernare al Partidului Național Liberal cuprinde la acest capitol important un plan bine...

Articole similare