7.8 C
Judeţul Teleorman
marți, martie 28, 2023

ISJ Teleorman: Trei candidați au fost eliminați din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă și 110 nu s-au prezentat

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La cea de a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba E).c) – proba obligatorie a profilului, desfășurată marți, 25 august, în județul Teleorman au participat 462 de candidați din 506 înscriși. Nu s-au prezentat 110 candidați, în timp ce 3 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3  ̊C”, se arată într-un comunicat de presă al ISJ Teleorman.
Astăzi, 26 august, se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării, iar mâine absolvenții vor susține proba la Limba și literatura maternă.
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

“Canalizare şi staţie de epurare”, în Poeni, şi “Modernizare drumuri în Ştorobăneasa”, prin programul ”Anghel Saligny”

La finele săptămânii trecute, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat 53 de noi contracte de...

Articole similare