18.6 C
Judeţul Teleorman
duminică, octombrie 2, 2022

IPJ Teleorman: De la începutul anului, 15 persoane și-au pierdut viața și 10 au fost rănite grav, în 184 de accidente petrecute pe șoselele din județ

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Siguranța rutieră reprezintă o prioritate a activității poliției teleormănene din perspectiva necesității asigurării și menținerii unui trafic rutier bazat pe respectarea reglementărilor legale, precum și protejării vieții participanților la trafic.

În primele șase luni ale acestui an, la nivelul județului Teleorman au fost înregistrate 148 de accidente rutiere soldate cu victime omenești, în urma cărora 15 persoane și-au pierdut viața, 10 au fost rănite grav, iar alte 184 au suferit răni ușoare.

În vederea prevenirii implicării în accidente rutiere, polițiștii teleormăneni recomandă tuturor participanților la traficul rutier să respecte normele privind circulația pe drumurile publice. Vă reamintim că abaterile comise de bicicliști, viteza neadaptată condițiilor de drum, precum și neacordarea de prioritate vehiculelor reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor grave produse pe drumurile publice.

Ca exemplu, doar în iunie a.c., polițiștii au întocmit nu mai puțin de 59 de dosare penale sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier. De asemenea, în perioada menționată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce peste 300 de permise de conducere de către structurile de poliție rutieră.

„Recomandăm pietonilor să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiții de vizibilitate redusă, să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor “Trecere pentru pietoni” sau pe culoarea verde a semaforului electric, acolo unde sunt instalate semafoare, numai după ce s-au asigurat temeinic că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi. Totodată, reamintim bicicliștilor că trebuie să fie echipați corespunzător, atât ei, cât și bicicleta, să se asigure corespunzător la schimbarea direcției de mers și să fie atenți la ceea ce se întâmplă în jurul lor”, se arată într-un comunicat de presă.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

1 Octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Ziua de 1 octombrie, declarată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este o ocazie deosebită pentru a adresa cele mai...

Articole similare