25.3 C
Judeţul Teleorman
vineri, iulie 1, 2022

IPJ Teleorman: A crescut numărul accidentelor grave. Neacordarea de prioritate, viteza și alte preocupări la volan, principalele cauze

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale, 70 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de vitează.

Din analiza datelor statistice, se constată că, în anul 2021, numărul accidentelor grave a crescut cu trei  față de perioada similară a anului 2020 (12 față de 9). Analizând totalitatea accidentelor grave de circulație prin prisma cauzelor generatoare se constată că cele mai multe accidente s-au produs având la bază neacordarea de prioritate vehiculelor, alte preocupări în timpul mersului și viteza neadaptată la condițiile de drum.

Polițiștii atrag atenția atenția asupra necesității respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice de către toți participanții la traficul rutier și adoptării unui comportament responsabil. Vă reamintim că, potrivit codului rutier, conducătorii de vehicule trebuie să respecte regimul legal de viteză și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum, astfel încât să efectueze orice manevră în condiții de siguranță.

Creșterea siguranței rutiere pe drumurile teleormănene reprezintă o prioritate a I.P.J. Teleorman, polițiștii acționând permanent în vederea prevenirii accidentelor de circulație.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

O tânără de 22 de ani, din municipiul Alexandria, prinsă drogată la volan. Şoferiţa consumase cannabis

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alexandria au depistat o tânără în vârstă de 22 de ani, din municipiul Alexandria,...

Articole similare