6.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

IPJ Teleorman: 33 de şoferi, prinşi cu telefonul mobil la volan. Nouă conducători auto au rămas pietoni

Articole noi

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.


În contextul modificărilor aduse legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii rutieri teleormăneni au organizat şi executat miercuri, între orele 16:00-19:00, o acţiune pe raza judeţului, având ca principal obiectiv prevenirea şi sancţionarea încălcării prevederilor referitoare la ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, a telefonului mobil ori a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul auto, în timpul conducerii vehiculului aflat în mişcare.

De asemenea, poliţiştii le-au transmis conducătorilor auto şi celorlalţi participanţi la traficul rutier modificările legislative pe care trebuie să le cunoască pentru a nu le încălca. Poliţiştii rutieri teleormăneni desfăşoară frecvent activităţi de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de folosirea telefonului mobil cu scopul de a-i determina pe aceştia să conştientizeze pericolele la care se expun nerespectând prevederile legale.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 76.360 lei pentru abateri privind: telefonul mobil/ alte dispositive-33,centura de siguranţă-45 şi alte abateri-122.

Au fost reţinute 9 permise de conducere pentru alte abateri privind circulaţie pe drumurile publice şi a fost constatată o infracţiune.

În jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un minor în vârstă de 15 ani din comuna Smârdioasa în timp ce conducea un autoturism pe DN 51 fără a poseda permis de conducere.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...

Articole similare