10.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

Începe CIRCUL politic, în Teleorman! PSD contestă la BEJ tot ceea ce i se năzare! Candidatul din Plosca „a lătrat” degeaba

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Cu aproape o lună şi jumătate înaintea alegerilor locale, disperarea e mare în rândul Partidului Social Democrat. În stilul caracteristic, social democraţii vor născoci fel şi fel de scenarii pentru a pune beţe-n roată adversarilor politici. “Au miros”! Simt că le fuge pământul de sub picioare şi, odată cu el, “puterea” de a fi jupâni peste judeţ. Cum argumente sustenabile n-au, conducerea PSD Teleorman, adică Adrian Gâdea, şi candidaţii săi, în cazul de față Șerban Marius, de la Plosca, au început “cu pâra” la BEJ. Zilele trecute, aceştia s-au plâns că, la Plosca, preşedintele BEC, o doamnă avocat respectabilă, este un apropiat al primarului Daniel Grosu. O prostie, după cum aveau să hotărască magistraţii din BEJ.

“Având în vedere contestaţia formulată de PSD Teleorman şi contestaţia formulată de domnul ŞERBAN MARIUS-COSMIN, candidat la funcţia de primar din partea P.S.D, privind desemnarea doamnei Lincă Florina, preşedinte al B.E.C. nr. 62 Plosca, motivat de faptul că aceasta este avocata actualului primar, Daniel Grosu, Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 36 Teleorman reţine:

Contestatorii susţin că doamna Lincă Florina, desemnată ca preşedinte al B.E.C. nr. 62 Plosca, este avocatul actualului primar Daniel Grosu. Având în vedere această situaţie, contestatorii susţin că ”calitatea de preşedinte al biroului Electoral de Circumscripţie a doamnei Lincă Florina este în conflict de interese cu poziţia dumneaei de avocat al actualului primar candidat, de asemenea, la funcţia de primar al comunei Plosca”. În dovedirea contestaţiei sunt ataşate copii contracte cabinet de avocat Florina Lincă cu Primăria Plosca şi instituţii cofinanţate de Primăria Plosca. Se solicită admiterea contestaţiei în sensul înlocuirii doamnei avocat Lincă Florina.

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.36 Teleorman constată, prin procesul verbal nr. 6459/07.08.2020 al Preşedintelui Tribunalului Teleorman, faptul că, domna Lincă Florina a fost desemnată ca preşedinte al B.E.C. nr.62 Plosca. Potrivit art. 25 alin.2 din Legea nr.115/2015, modificată si completată, candidatul, soţul, soţia, rudele sau afinii până la gradul al doilea inclusiv, nu pot fi membri ai birourilor electorale, interdicţie care se regaseste şi în Legea nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, acestea fiind singurele dispoziţii care se referă la situaţiile de incompatibilitate ale membrilor birourilor electorale.

De asemenea, contractele de asistenţă juridică la care fac referire contestatorii sunt încheiate în anul 2016, respectiv 2017, iar aceştia nu au făcut dovada şi nici nu au susţinut că în prezent se află în derulare vreunul dintre ele. Ca atare, în unanimitate, BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE JUDEŢEANĂ HOTĂRĂŞTE:

Respinge contestaţia formulata de ORGANIZAŢIA JUDETEANA A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT şi contestaţia formulată de domnul ŞERBAN MARIUS-COSMIN, privind desemnarea doamnei Lincă Florina ca preşedinte al B.E.C. nr.62 Plosca, ca nefondate.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare