11.9 C
Judeţul Teleorman
luni, aprilie 19, 2021

Incendiu devastator la Vârtoape. 3 copii şi 4 adulţi au reuşit să se salveze în ultima clipă

Articole noi

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută şofer de şalupă, casier, inspector, economist sau muncitori calificaţi

S-a dat drumul la concursurile pentru posturile vacante din primăriile sau instituţiile publice din judeţ. În următoare perioadă, teleormănenii...

Peste 3.000 de persoane au fost legitimate şi 300 de mijloace de transport verificate, în weekend

Aproximativ 3.200 de persoane legitimate, peste 1.500 de obiective şi aproximativ 300 de mijloace de transport persoane au fost...

(P) Cum să alegi pantofii de sport potriviți pentru copilul tău

Încălțămintea joacă un rol important în protejarea și dezvoltarea picioarelor copiilor în perioada de creștere. Copiii sunt extrem de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.


Azi-noapte, la ora 22.39, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, o persoană a solicitat intervenția pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Vîrtoapele, sat Vîrtoapele de Jos, cu pericol de propagare la alte locuințe și anexe gospodărești din imediata apropiere.

La fața locului s-au deplasat rapid trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta generalizat la întregul imobil, fără persoane surprinse în interior, acestea reușind să iasă la timp din locuință (patru adulți și trei copii) atunci când unul dintre copii a observat flăcările.

Militarii, împreună cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Vîrtoapele, care au intervenit cu o mașină de stingere, au reușit să localizeze incendiul în limitele găsite, protejând astfel locuințele și anexele din vecinătate.

Incendiul, care a fost stins în totalitate după aproape trei ore de luptă cu flăcările, a distrus întreaga casă de locuit, realizată din paiantă și cărămidă, învelită cu astereală din lemn, tablă și plăci de azbociment, alcătuită din patru dormitoare, o bucătărie și trei holuri, pe o suprafață de cca. 120 mp, 4 televizoare, 2 frigidere, o ladă frigorifică, un aragaz, două butelii, 3 calculatoare și mai multe elemente de mobilier.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 50000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând locuințele din apropiere la peste 40000 de lei.

Intervenția pompierilor la fața locului a fost dificilă deoarece focul a fost observat și anunțat cu întârziere pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, flăcările manifestându-se generalizat la sosirea primelor echipaje, a cantității mari de materiale combustibile și a fumului dens provenit de la acestea. Pe timpul misiunii, pompierii au reușit să evacueze două butelii, acestea prezentând pericol de explozie.

Paramedicii au asistat o persoană de gen feminin, care prezenta un atac de panică, aceasta refuzând transportarea la spital după acordarea primului ajutor.

Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută şofer de şalupă, casier, inspector, economist sau muncitori calificaţi

S-a dat drumul la concursurile pentru posturile vacante din primăriile sau instituţiile publice din judeţ. În următoare perioadă, teleormănenii...

Articole similare