5.1 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 11, 2021

În prima linie, în lupta cu focul-plt. maj. Sindilă George Sorin

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Salvatorul nostru, plt. maj. Sindilă George Sorin, subofiţer operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria, în vârstă de 38 de ani, căsătorit, cu doi copii, de 7 şi 14 ani, este genul de om pentru care faptele vorbesc în numele său.

În cei 13 ani de activitate în cadrul subunităţii noastre are la activ peste 500 de misiuni de stingere a incendiilor şi descarcerare, precum şi nenumărate alte intervenţii la inundaţii, înzăpeziri ori fenomene meteorologice periculoase, dovedind de fiecare dată implicare şi profesionalism în rezolvarea problemelor cetăţenilor.

Acesta este cunoscut de către toţi colegii ca un om cu calităţi personale deosebite, cum ar fi responsabilitatea, curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu, un om care a transformat meseria de salvator într-o pasiune, ghidat de sentimentul de solidaritate faţă de semeni.

El este unul dintre oamenii care, atunci când primeşte o misiune în urma unui apel la 112, îmbracă în mai puţin de 2 minute echipamentul de protecţie şi se urcă în prima maşină ce pleacă la locul evenimentului. În cadrul echipajului său, îndeplineşte funcţia de servant, fiind de fiecare dată în prima linie în lupta cu focul, executând de cele mai multe ori sarcinile cu risc ridicat, cum ar fi cele de evacuare a buteliilor din incendiu ori de căutare salvare a persoanelor surprinse de flăcări. De deciziile şi pregătirea lui depind viaţa multor oameni încercaţi de greutăţi, cei pe care trebuie să îi salveze, dar şi ale colegilor săi. Din experienţa sa a învăţat că succesul misiunilor este rezultatul muncii în echipă, încrederea în fiecare membru al ei fiind decisivă în lupta, uneori inegală, pe care o duc cu flăcările.

Dragostea faţă de această meserie a început şi dezvoltat atunci când a efectuat stagiul militar la arma „pompieri”, în perioada 2001 – 2002, când a participat la mai multe misiuni de stingere a incendiilor, iar atunci când a avut şansa să se încrie la concursurile de încadrare din anul 2006, a ales fără nicio ezitare să fie ceea ce este acum – pompier salvator.
Dintre sutele de misiuni la care a participat, cele mai dificile pentru el au fost reprezentate de incendiile produse la doi operatori economici mari, unul din municipiul Alexandria, ce comercializa materiale de construcţii, iar altul în localitatea Nanov, unde se aflau mai multe substanţe toxice. Ambele intervenţii au fost de lungă durată, de peste 10 – 12 ore, cu o muncă titanică a pompierilor pentru a reuşi diminuarea pagubelor şi a restabili starea de normalitate.

Pentru salvatorul nostru, intervenţia pe care a spus că nu o va uita niciodată este reprezentată de un incendiu izbucnit în localitatea Măgura, la o locuinţă improvizată în nişte adăposturi de animale, unde o familie nevoiaşă, cu un copil de aproape 2 ani, locuia. Cu toate că au ajuns rapid la faţa locului, adăpostul improvizat era cuprins în totalitate de flăcări, în interior găsind trupul carbonizat al micuţului. În acele momente, gândul său s-a îndreptat către cei doi copii ai săi, promiţându-şi să facă tot ceea ce este posibil pentru a nu-i lăsa nesupravegheaţi acasă.

Cu toate că acum este unul dintre cei mai experimentaţi pompieri profesionişti din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria, salvatorul nostru ştie că pregătirea continuă îi asigură succesul în misiunile viitoare, precum şi siguranţa sa şi a colegilor lui în derularea misiunilor încredinţate. Având în vedere aceste aspecte, profesionistul nostru a urmat stagiile de pregătire de la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Boldeşti, în anul 2017, absolvind cursul „Tehnica pătrunderii în încăperi incendiate” şi cel de la I.S.U. Constanţa, de „Căutare-salvare în medii închise/înguste (subsoluri, canale tehnologice, etc.).

Coordonatele întregii sale cariere conduc până în acest moment la definirea profilului unui salvator de excepţie, care dăruieşte totul meseriei, profund implicat şi ataşat de subunitatea în care îşi desfăşoară cea mai mare parte a activităţi, dar mai ales dedicat OAMENILOR.

Îi dorim în continuare succes în misiunile viitoare şi îl asigurăm de întreaga noastră preţuire pentru tot ceea ce face!

ISU Teleorman

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare