29.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 25, 2022

În atenția elevilor! Admiterea în liceele militare, pa baza mediei de la Evaluarea Națională și a notelor din clasele V-VIII

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

„Anul acesta nu se mai susține testul grilă de verificare a cunoștințelor la limba și literatura română și matematică. Probele de selecție vor fi reluate în perioada 18 – 22 mai 2020. Candidații vor fi planificați și anunțați telefonic de personalul birourilor informare-recrutare. Examinarea medicală va avea loc în perioada 18 mai – 05 iunie 2020. Finalizarea dosarelor de candidat va avea loc până la data de 12 iunie 2020”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Toate activitățile se vor desfășura în condițiile păstrării distanței și a aplicării tuturor măsurilor de protecție împotriva contaminării cu SARS-CoV-2.

În vederea admiterii, candidații vor fi ierarhizați și repartizați computerizat, prin aplicația informatică ADLIC, în limita cifrei de școlarizare aprobate pentru fiecare colegiu național militar, în ordine strict descrescătoare a mediei de admitere prevăzută la pct. I, din anexa nr. 2 din Ordinul ministrului educației naționale nr. 4948 din 27 august 2019 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 și a opțiunilor exprimate.

MEDIA DE ADMITERE, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V – VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel:
MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN*),
unde: MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII a.

Pentru a fi la curent cu informațiile despre admitere, accesați pagina Recrutare MApN

Mai multe informații puteți obține telefonic, de la birourile informare-recrutare sau urmărind site-urile colegiilor naționale militare.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Un nou program de colectare al deșeurilor, în localitatea Drăgănești de Vede

Într-un mesaj postat pe pagina de socializare, ADI Managementul Deseurilor Teleorman informează că, de la 1 iulie 2022, se...

Articole similare