8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Ilegalităţile lui Marin Alexandru. Primarul din Siliştea îşi trage consilierii în penal

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Marin Alexandru, primarul comunei Siliştea, când a candidat pentru prima dată la funcţia de edil-şef avea un „portofoliu intelectual” de zece clase şi câteva luni de şcoală de şoferi. Băiatul nu le-a avut niciodată cu cartea. La un moment dat, era elev la liceu, învăţământ la distanţă, coleg cu fiică-sa. Iată motivele pentru care Marin comite lucruri grave. Conştient sau inconştient. Pentru avantaje sau din prostie. Într-un final, justiţia îşi va spune cuvântul, pentru că la adresa lui sunt făcute numeroase plângeri penale.

Una dintre plângerile penale se referă la o licitaţie, de a cărei desfăşurare şi istoric ar râde şi curcile. În 2013, s-a scos la licitaţie concesionarea căminului cultural din satul Buteşti. Au participat două firme şi o persoană fizică. Persoana fizică, Cismaru Ionuţ, a fost declarat câştigător. După două săptămâni de zile, perioada necesară anunţului public, contractul de concesiune a fost încheiat cu o persoană juridică, neparticipantă la licitaţie. Ce s-a întâmplat de fapt? Persoana fizică câştigătoare şi-a înfiinţat, între timp, o societate comercială, „Al Capone Investment” SRL. Contractul de concesiune a fost parafat cu această firmă, deşi la licitaţie participase ca persoană fizică. Vorbim aici de fals intelectual. În atare condiţii, firmele participante la licitaţie au chemat în judecată primăria Siliştea şi pe SC „Al Capone Investment” SRL. Tribunalul Teleorman, prin sentinţa 85/25.02 2015, a dispus anularea contractului de concesiune şi plata de daune morale, în cuantum de câte 1000 de euro pentru fiecare societate participantă. S-a făcut recurs iar Curtea de Apel Bucureşti a menţinut sentinţa cu privire la anularea contractului şi a respins plata daunelor morale. Pe parcursul acestei perioade de timp, pentru a muşamaliza ilegalitatea comisă, Marin Alexandru, primarul comunei, împreună cu administratorul SC „Al Capone Investment” SRL, au încheiat în secret un act adiţional nr.1 la contractul de concesiune, prin care au schimbat titularul, din SC „Al Capone Investment” SRL în Cismaru Ionuţ. Ulterior încheierii acestui act adiţional, a fost iniţiat un proiect de hotărâre ce a avut ca obiect cesionarea contractului de concesiune înapoi, de la Cismaru Ionuţ, pe SC „Al Capone Investment” SRL!!! (Exact ca la spitalul de nebuni!) Cu această ocazie, consilierii locali au comis infracţiunea de fals intelectual, întrucât cunoşteau faptul că actul adiţional la contractul de concesiune, în baza căruia s-a făcut cesionarea, era ilegal (legea concesiunilor prevede că orice schimbare de titular se face numai cu acordul Consiliului Local.)

Între timp, administratorul SC „Al Capone Investment” SRL a construit ilegal pe domeniul public o terasă-restaurant, fără a deţine autorizaţie de construire. Materialele necesare au fost procurate de la firma familiei primarului, SC „Sansan Impex” SRL.

La reclamaţiile cetăţenilor, pentru că administratorul societăţii era în imposibilitate de a intra în legalitate şi de a-şi scoate autorizaţie de construire pentru acea terasă, Marin Alexandru a emis respectivul act din banii bugetului local, în numele primăriei (legea spune că ar fi trebuit ca terenul să fie adus la starea lui iniţială).

Toate aceste „matrapazlâcuri” fac obiectul dosarului penal cu nr. 1796/P/2013, aflat pe rol la Tribunalul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Primarul Marin Alexandru este cercetat pentru fals intelectual şi obţinerea de foloase necuvenite.

silistea 1

silistea 2

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare