Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Haideţi s-o salvăm pe Erica, fetiţa de 2 ani şi 6 luni, născută cu malformaţii grave la inimă! - Informatia de Teleorman
19.4 C
Judeţul Teleorman
marți, octombrie 3, 2023

Haideţi s-o salvăm pe Erica, fetiţa de 2 ani şi 6 luni, născută cu malformaţii grave la inimă!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

1761_929614027124629_3925043155102157000_nNu există dramă mai mare pe lumea asta, ca mamă, decât să te uiţi neputincios în ochii copilului tău şi să n-ai puterea să-l ajuţi. Ai face orice, ţi-ai jertfi însăşi viaţa şi ai muri împăcată, numai să-l vezi sănătos.

Ionela Gănescu, mama fetiţei de 2 ani şi 6 luni din Alexandria, trăieşte clipe continue de coşmar. La şase ore după ce a dat naştere Ericăi, doctorii au anunţat-o că fetiţa suferă de malformaţii grave la inimă iar şansele de supravieţuire tind spre zero. Oricât ai fi de sensibil, e imposibil să fii părtaş la o asemenea durere incomen-surabilă.

Disperată, Ionela îşi povesteşte drama: „Îmi amintesc cum umblam ca o stafie pe la uşa salonului în care îmi duseseră fetiţa, cu lacrimile şiroind şi cum îmbrăţişam aerul, cu braţele tremurânde. La nici şase ore de la naştere, mi s-a comunicat că fetiţa mea are nişte malformaţii grave şi că trebuie să mă resemnez pentru că şansele de supravieţuire sunt aproape zero. La treisprezece ore după naştere, Erica a fost preluată de elicopterul SMURD şi dusă la Bucureşti, unde a rămas până la paisprezece zile de viaţă, când un alt elicopter a transportat-o la Târgu Mureş. Când avea optisprezece zile de viaţă, a intrat în prima operaţie pe cord deschis. Toată această perioadă a fost extrem de grea. La şapte luni şi două zile, trecea deja prin a doua operaţie pe cord, de data aceasta în Germania, unde a fost operată de unul dintre cei mai buni medici din lume, Eugen Săndică, căruia îi mulţumim din suflet pentru tot ce face pentru noi!

Intervenţia chirurgicală a durat unsprezece ore şi jumătate. I s-a corectat o parte din defecte şi i s-a implantat un conduct cu valvă pulmonară, construit din ţesut de bovină. Din cauza complicaţiilor, am stat şapte săptămâni şi jumătate în Germania.”

Lupta pentru salvarea Ericăi continuă. Vor urma alte intervenţii pe cord deschis, până la corecatarea definitivă a malformaţiilor existente. Pentru asta, familia are nevoie de bani. E păcat ca din puţinul nostru să nu contribuim şi noi.

Mama a apelat la orice mijloc pentru a produce banii necesari continuării salvării fiicei sale: „În curând trebuie să plecam cu Erica la control, în Germania, şi mai avem nevoie de puţin ajutor. M-am gândit să fac mărţişoare şi obiecte origami. Mărţişoarele pe care le-am făcut până acum sunt din pastă de zahăr. Voi face şi altele, zilele acestea. Cine doreşte este rugat să mă contacteze în privat, pentru a discuta detaliile. Am mai avea nevoie de aproximativ 2000 de lei pentru controlul din martie. Apoi, urmează să mergem în iunie la Timişoara, în octombrie la Bucureşti, asta în situaţia în care nu va trece printr-o nouă intervenţie chirurgicală până atunci. Vă mulţumesc!”

Un gest de o mare nobleţe le aparţine rokerilor de la trupa „The Alexanders”, care au susţinut în luna decembrie a anului trecut un concert caritabil, #Inimi pentru o inimă, în vederea strângerii de fonduri pentru salvarea micuţei.

Cei cu suflet bun pot depune orice sumă de bani în conturile: RO57RZBR0000060011712796 (în lei) şi RO13RZBR0000060015981879 (în euro). Cod SWIFT: RZBRROBU, deschise la Raiffeisen Bank, pe numele Gănescu Ionela.

Ş.C.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Prognoza METEO pentru Teleorman. Probabilitatea de ploaie în zilele de 5 şi 6 octombrie şi după 12 octombrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două...

Articole similare