5.3 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

Grupul CEZ în România lansează primul Raport de impact din domeniul energiei electrice, calculându-şi amprenta la nivelul societăţii româneşti

Articole noi

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...

Informare METEO. Precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, până vineri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Impactul Grupului CEZ  asupra societăţii a fost calculat în funcţie de impactul direct generat de activitate, impactul indirect, legat de tranzacţiile de afaceri ale Grupului CEZ în România cu furnizorii săi şi impactul indus, care este o consecinţă a unui impuls suplimentar creat în economie prin cheltuielile angajaţilor Grupului CEZ în România şi a cheltuielilor angajaţilor furnizorilor.

 Impactul economic
Potrivit primului raport de impact, realizat de compania de servicii de consultanţă Deloitte, valoarea adăugată totală generată de Grupul CEZ în România se ridică la circa 1,7 miliarde lei în 2016, fiecare RON generat direct multiplicându-se în alţi 3,6 RON în economia românească, prin impactul adiţional indirect şi indus.
În 2016, Grupul CEZ în România a plătit 2,89 miliarde de RON furnizorilor romani, de 9 ori mai mult decât celor străini, plăţile către furnizorii romani reprezentând practic 90% din totalul plăţilor efectuate către furnizorii săi.
Totodată, fiecare angajat al companiei susţine alte 5,6 locuri de muncă în România.
Potrivit raportului de impact, Grupul CEZ în România a vândut în anul 2016 o cantitate de peste 3,37 TWh de energie electrică, asigurându-şi o cotă de 7,2% din piaţa consumatorilor finali de electricitate şi a distribuit energie către 1,4 milioane de locuri de consum.

Impactul asupra mediului
Având în vedere că Grupul CEZ în România deţine cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa şi sistemul hidroenergetic din Caras Severin, acesta este cel mai mare producător privat de energie regenerabilă din România.
Producţia de energie din surse regenerabile realizată în România a condus, în cei 7 ani de activitate, la reducerea emisiilor de CO2 cu 2,3 milioane de tone, diminuând în acest fel costurile sociale legate de poluare cu peste 80 de milioane de euro. De asemenea, investiţiile efectuate pentru modernizarea reţelei de distribuţie au dus la reducerea emisiilor cu alte peste 200.000 de tone de CO2, cantitate echivalentă cu emisiile generate de consumul de energie electrică a peste 28.000 de gospodarii timp de un an de zile.
„Raportul de impact demonstrează cu cifre, bazate pe o procedură de măsurare recunoscută la nivel global, ceea ce noi, în familia CEZ, am construit în 12 ani: o companie responsabilă, un bun vecin al comunităţilor unde activăm şi un actor important pentru eforturile de protejare a mediului. Noi suntem conştienţi că avem o responsabilitate importanta faţă de cei 1800 de angajaţi ai noştri şi faţă de cei peste 3 milioane de clienţi – să asigurăm un viitor mai bun copiilor noştri. Pentru a atinge acest scop, am investit din anul 2008 peste 210 milioane de euro în eficienţă energetică, echivalentul bugetului judeţului Gorj în 2014. Vom continua să investim în tehnologii verzi şi în anii care vin pentru a fi pregătiţi pentru provocările viitorului”, Martin Zmelik, Country Manager al Grupului CEZ în România.
Totodată, Grupul CEZ în România a început investiţiile în staţii de încărcare a autoturismelor electrice şi a achiziţionat astfel de autovehicule care au parcurs aproape 20.000 de kilometri ”verzi” în doar un an de la achiziţionare.

Impactul social
Potrivit raportului de impact, 10 mii de pacienţi din judeţul Vâlcea au beneficiat de donaţiile Grupului CEZ în 2016, iar în perioada 2006 – 2016 a investit 11,7 milioane de lei în cursuri de formare pentru angajaţi. Suma este echivalentă cu cheltuielile pentru organizarea a 2.200 de stagii de pregătire de câte 3 luni, organizate de autorităţile locale.
Raportul a fost elaborat pe baza metodei Input-Output, elaborată de economistul şi laureatul Premiului Nobel Wassily Leontief, care cuantifica impactul socio-economic al Grupului CEZ în România asupra sectoarelor şi economiei naţionale.

Raportul integral poate fi consultat aici https://cezometru.cez.ro

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Articole similare