24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

Gina Curea, „jucăria” unor politicieni. Fosta directoare, acuzată că vrea să distrugă afacerea familiei Niţulescu

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Liceul Agricol din municipiul Alexandria este în centrul unui nou scandal. Fostul director Gina Curea, mai nou candidat pentru o nouă funcție, este la un pas să intre în vizorul procurorilor DNA. Există indicii rezonabile privind comiterea unor infracțiuni în formă continuată, cum ar fi abuz în serviciu, evaziune fiscală sau folosirea și prezentarea de documente ori declarații false. Situația este fără precedent. Anumite instituții ale statului au intrat pe fir iar până la descoperirea adevărului nu mai este decât un pas. Din primele informații, Curtea de Conturi Teleorman, în urma unui control, ar fi găsit o serie de nereguli. Raportul ce urmează să fie prezentat va scoate la iveală fapte penale. Cel mai probabil, documentul va ajunge la Direcția Națională Anticorupție.

Mai nou, fostul prefect Teodor Nițulescu o acuză pe Gina Curea că ar fi acționat la comandă politică și adaugă că, în procesul în care unitatea de învățământ a solicitat anularea unor hotărâri ale Comisiei Județene de stabilire a dreptului de proprietate privată aspura terenurilor agricole și forestiere și Comisiei Locale Nanov, anumiți magistrați ar fi interpretat legea după bunul plac. În fapt, printr-o hotărâre a Comisiei Județene de stabilire a dreptului de proprietate privată aspura terenurilor agricole și forestiere, din 24.02.2007, s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru Colfescu Monica Mihaela asupra suprafeței de 14 hectare dintre care 5 hectare situat în intravilanul comunei Nanov. Odată cu validarea dreptului de proprietate a fost validat și amplasamentul, identificarea terenului făcându-se prin expertiză extrajudiciară, asumată de către OCPI Teleorman. Având în verere aceste aspecte, coroborate cu prevederile legii 169 din 1997, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a decis punerea DE ÎNDATĂ în posesie a petentei pentru terenul de 5 hectare.

Ulterior, suprafața a fost cumpărată cu acte în regulă de către un membru al familiei fostului prefect Teodor Nițulescu de la moștenitoarea de drept Debarre (fostă Colfescu) Monica Mihaela. Pe terenul respectiv, noul prorietar a construit una dintre cele mai moderne sere din țară, investiție ce s-a ridicat la câteva milioane de euro. Din momentul în care s-a aflat că terenul a fost cumpărat de familia Nițulescu au început șicanele politice. Cu orice preț și prin orice mijloace trebuia anulat titlul de proprietate iar Gina Curea, consilier municipal PSD, s-a conformat. Grupul Școlar Agricol a cerut în instanță anularea respectivelor hotărâri, a titlului de prorietate și a contractului de vânzare-cumpărare. Magistrații de la Judecătoria Alexandria au respins cererea. Numai că, la Tribunalul Teleorman, lucrurile au luat o altă întorsătură iar avocații familiei Nițulescu arată că totul a fost o făcătură. Trei judecătoare apropiate de PSD, cu soții sau rudele apropiate angajate la CJ Teleorman “au dat altceva decât s-a cerut și pe alt motiv decât cel invocat, iar ADS-ul nu trebuia introdus în proces ci Ministerul Finanțelor Publice. Practic, în rejudecare a fost introdus în scop pur decorativ ADS-ul, instituție care nu era proprietar al bunurilor statului. Interesant este faptul că cele trei judecătoare nu au contrazis sentința câştigată iniţial, că terenul s-ar afla în proprietatea statului și doar în administrarea Liceului Agricol.

Că Liceul Agricol nu a fost intersesat de situația terenului este demonstrat de faptul că nici până la această oră suprafața de 45 de hectare pe care o administra nu a fost identificată și predată ADS. Mai mult, reprezentanții Liceului au fost invitați la ADS București pentru îndeplinirea obligațiilor legale de identificare delimitare și parcelare a suprafeței de 45 de hectare, dar nici până la această data nu a primit un răspuns. Cu alte cuvinte, nimeni nu a fost interest să respecte legea, ci scopul principal este deposedarea familiei Nițulescu de cele 5 hectare.

În fața instanței de judecată, Gina Curea are de dat câteva răspunsuri. Din datele de la dosar reiese că aceasta nu a cerut acordul Consiliului de Administrație pentru a formula acțiunea de revendicare și a angajat un avocat de capul ei.

Despre acest aspect și cum a ajuns Gina Curea să fie jucăria unor indivizi care au condus și, din păcate, mai conduc încă județul și urbea, în edițiile viitoare.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare