9.9 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 9, 2022

FATA DIN LANUL CU MACI

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

A fost odată ca niciodată…

Așa încep toate poveștile. Așa a început și un proiect de suflet al pictorului teleormănean Tudor Șerbănescu: tabăra internațională de pictură în aer liber din localitatea Nenciulești. Ajunsă acum la a patra ediție, a treia ținându-se în contextul pandemiei de Covid-19, la distanță, când pictorii și-au trimis lucrările care au fost expuse într-o expoziție în toamna anului 2020, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman.
Sâmbătă, 5 iunie, 2021, în comuna natală a pictorului-curator al acestei tabere a avut loc deschiderea, un bun-venit pentru participanții VAHIT AKAN -Turcia, JOSEPH NOCE- Franța, GHEORGHI DIM. GHEORGHIEV-Bulgaria, LAURA CULCEA -România, DANA HARA-România, RAREȘ KERECHEȘ -România, RADU GOIA -România, TUDOR ȘERBĂNESCU -România, REGINA BACHINSKA -Ucraina, DIMA RAAD -Liban, veniți special din țările lor pentru un act care-i unește, dragostea pentru artă.
Împreună cu câțiva dintre elevii școlilor gimnaziale ,,Ștefan cel Mare” și ,,Mihai Viteazul” am participat la festivitatea de deschidere a taberei, dar și să pictăm pentru o zi alături de acești oameni de artă, cu multă experiență în domeniul picturii și cu un palmares bogat privind activitățile artistico-plastice. Activitățile fiind în aer liber, la țară, nu știam către ce să ne oprim să transpunem plastic pe pânzele noastre albe, totul fiind atrăgător și plin de frumos mister, ceea ce, la oraș, se diminuează dat fiind traficul intens și aglomerația tuturor lucrurilor ce alcătuiesc peisajul urban.
Elevii mei, Badea Diana, Răvășilă Mălina, Radu Luca și Daria Harabagiu, au debordat de energie și au ales să observe atent tehnicile de lucru abordate de pictorii cu experiență, au râs, au glumit, au fost fericiți să petreacă o zi câmpenească în armonii cromatice de o diversitate care i-a pus în dificultate la finalul zilei, deoarece nu au putut alege care tablou place mai mult, toate oferind ceva special, unic. S-au legat prietenii, arta fiind liantul celor participanți la acest act de cultură. Inocența și sinceritatea copiilor au fost acele ingrediente care au condimentat atmosfera pe tot parcursul zilei, dar și copilăria și copilărismele oamenilor mari care au atins inimile celor mici și au dus la potențarea artei. Și fiindcă lanul cu maci se unduia îmbietor înaintea ochilor noștri, fata din vis a apărut aevea și a devenit centrul de interes în tablou, prinzând viață. Uneori viața ne lipsește, neducând lipsă de tablouri care ne zugrăvesc existența secvențial. Uneori în culori calde, alteori în culori reci, altădată în griuri colorate, de data aceasta, în lanul cu maci.

Și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți!

Și-am încălecat pe-o șa…

PROFESOR DE EDUCAȚIE PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare