2.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 din Videle spun ”STOP DEPENDENȚEI DE INTERNET!”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Școala Gimnazială nr. 2 din Videle  participă la concursul național Ora de Net „Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!”. Mai mult de un sfert (27,3%) dintre copiii din România petrec peste șase ore online, dacă sunt într-o zi de școală, iar procentul acestora crește la 48,3%, dacă sunt într-o zi de final de săptămână sau de vacanță, o arată datele Studiului privind utilizarea Internetului de către copii, realizat de Salvați Copiii, în cadrul proiectului Ora de Net.

Salvați Copiii atrage atenția asupra modului în care utilizarea Internetului de către copii are efecte directe asupra stării lor emoționale și a performanțelor sociale și școlare. Plecând de la aceste rezultate, Organizația Salvați Copiii România a lansat competiția de proiecte școlare „Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!”, adresată elevilor din învățământul preuniversitar, coordonați de un cadru didactic. Inițiativa este derulată în cadrul programului Ora de Net și se încadrează în mișcarea globală propusă de INSAFE –rețeaua internațională a Centrelor Naționale „Better Internet for Kids”. Partenerii acestei inițiative educaționale sunt: Ministerul Educației Naționale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității.

În vederea participării la concursul menționat, Școala Gimnazială nr. 2 Videle a organizat evenimentul „Să nu ne pierdem în labirintul Internetului !”  care a avut loc în data de 10 aprilie 2019,  în sala de sport a Școlii Gimanziale nr. 2 Videle, din strada Parcului, nr. 21  și a reunit aproximativ 100 de  participanți, elevi  din clasele a V-a A, a V-a B, a VI-a A, a VI –a B, a VII-a A, a VIII-a A, cadre didactice, părinți, psihologul școlar, reprezentant al C.J.R.A.E. Teleorman, d-na psihopedagog Mihăilescu Teodora,  reprezentanți ai comunității locale, respectiv ai Poliției orașului Videle,  d-l Enache Emil comandant al Poliției locale Videle, d-na Bîrsoianu Anișoara, șef serviciu Poliția locală Videle. În cadrul întâlnirii, participanții au vizionat resursele video și informaționale oferite de coordonatorii naționali ai proiectului, au fost dezbătute cele mai importante aspecte privind dependența de Internet și rolul adulților în educarea copiilor pentru o folosire echilibrată a tehnologiei. Elevii participanți  au prezentat materialele pe care le-au realizat în cadrul proiectului, respectiv afișe, postere, precum și un videoclip realizat de echipa clasei a V-a A. Acest eveniment a fost organizat de echipa elevilor școlii din învățământul gimnazial, clasele a V-a A, a VI-a B,  coordonate  de profesorii Iorga Monica, Iscru Alexandra, Ducan Dumitra.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare