31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2, din oraşul Videle, învață să devină cetățeni activi!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada octombrie-decembrie 2019, la Școala Gimnazială nr. 2 Videle se desfășoară proiectul ” Azi elev informat, mâine cetăţean activ!”,  o formă de educaţie civică cu caracter non-formal. Aproximativ 160 de elevi din învăţământul gimnazial  sunt informaţi cu privire la modalităţile de participare la viaţa școlii, a comunităţii. Ei sunt puși în situații de învățare prin care își folosesc  cunoștinţele dobândite pentru a propune  soluţii la problemele pe care le identifică, în cadrul unor proiecte prezentate  profesorilor, a părinţilor, membrilor comunităţii.  Cei mai buni dintre ei vor beneficia de o vizită în cursul lunii decembrie la Palatul Parlamentului București, prin intermediul căreia vor avea posibilitatea să afle mai multe lucruri despre cum funcţionează statul democratic și principiul separaţiei puterilor în stat. Proiectele propuse și rezultatele proiectului vor fi cuprinse într-o broșură care va fi distributită ca resursă educaţională deschisă.

Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt cei 160 de elevi  din învăţământul gimnazial ai Școlii Gimnaziale nr. 2 Videle, dar și părinții și comunitatea locală. Proiectul contribuie la formarea unor viitori cetăţeni activi și responsabili,  la creșterea calităţii activităţii educative din școală, la eficientizarea parteneriatului șoală- familie- comunitate.

Proiectul ” Azi elev informat, mâine cetăţean activ!”,  beneficiază de o finanțare în cadrul programului Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative.

Profesor coordonator, Iorga Monica

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare