24.5 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

Elevii Liceului Agricol din Alexandria au văzut “pe viu” cum se face agricultură ecologică

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Elevii din cadrul Liceului agricol “Nicolae Bălcescu”-Alexandria au participat alaturi de reprezentanţi ai Direcţiei Agricole Judeţene Teleorman la o dezbatere organizată de conducerea liceului în parteneriat cu Direcţia Agricolă Judeţeană Giurgiu, având ca temă agricultura ecologică. Aceasta s-a desfăşurat la o fermă ecologică, unde elevii au vizitat serele cu legume sau fructe crescute în sistem ecologic, au văzut cum toate produsele sunt crescute în ritm natural, fără hormoni, acceleratori de creştere sau tratamente de păstrare.

De asemenea, elevii au înţeles folosirea produselor organice provenite 100% din natură pentru a hrăni şi a proteja plantele, îngrăşămintele naturale şi prevenirea biologică a dăunătorilor şi totodată sistemul de încălzire al serelor care se face prin cazane care funcţionează cu paie, rezultate din culturile de cereale păioase din zonă. Ferma vizitată reprezintă un model de urmat mai ales pentru elevii din învăţământul agricol, un exemplu de succes pentru tinerii aflaţi la început de carieră. Astfel, prin activităţi de acest fel tinerii conştientizează că principalul scop al agriculturii ecologice este dezvoltarea durabilă a agriculturii, creşterea activităţii economice şi sporirea interesului faţă de dezvoltarea spaţiului rural prin valorificarea resurselor naturale.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare