10.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

Dublă lansare de carte la Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman organizează marți, 18 septembrie 2018, începând cu ora 15, la sala de lectură, lansarea cărților “Puterea magică a gândului” și “În pas cu timpul” semnate Elena Buică.

Autoarea s-a născut în comuna Țigănești, Judeţul Teleorman, și este absolventă a Facultății de limba și literatura română a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A fost profesoară de limba și literatura română la mai multe școli și licee din Bihor, Cluj și București. S-a pensionat în anul 1988. Din  anul 1998 locuiește în Toronto, Canada.

Debutul literar a avut loc la vârsta de 70 de ani, în publicația „Observatorul” din Toronto, marcând un nou început în viața sa, un pas în conturarea portretului scriitoarei ce avea să cunoască numeroase aprecieri, concretizate în peste 50 de reviste online sau pe suport de hârtie.

Doamna Buică a deținut sau deține numeroase funcții la publicații, precum redactor șef literar (Mesagerul –Toronto), editor de specialitate (Cetatea lui Bucur), redactor de specialitate (Observatorul), editor (Prolitera).

Dintre volumele publicate, amintim: „Crâmpeie de viață” (2005), „Gând purtat de dor”- monografie sentimantală (2006), „Prin sita vremii” (2007), „Oglindiri” (2009), „Luminișuri” (2011), „ Întoarcerea spre obârşii (2011), „Zâmbind vieţii” (2013), „Liliacul înflorit la poarta înserării”(2014), „Frumoasele vacanţe”-antologie de autor (2014), „Sensul giratoriu al vietii” (2017), „Între două lumi – Canada si Romania”(2017).

Reîntâlnirea cu „Buni” (pseudonim sub care semnează Elena Buică)  determină freamăt şi în acest an, atât în rândul oamenilor de cultură teleormăneni, cât şi în rândul cititorilor. Cu un an în urmă, în sala de lectură a bibliotecii s-au adunat personalităţi culturale de pe trei continente: America de Nord, Australia şi Europa, pentru a fi alături de Buni, pentru că „există oameni- sărbătoare şi cărţi care îţi vindecă sufletul”.

La eveniment vor fi participa cunoscuți scriitori precum: Domnița Neaga, Lia Nenciu, Virginia Vini Popescu, Emilia Stroe, Constantin T. Ciubotaru, Nicolae Dina, care vor prezenta volumele.

Referindu-se la cartea „Puterea magică a gândului”- antologie de autor, Elena Buică mărturiseşte:

„Cartea vieţii mele este acum deschisă la ultimele capitole. Din punct de vedere crepuscular am răsfoit paginile în care puterea magică a gândului s-a întruchipat în cuvinte şi le-a aşternut în mai multe cărţi din care am selecţionat acest volum. Ele mi-au vorbit în tonalităţi diferite, învăluindu-mi întreaga mea fiinţă. Din tot ce am gândit şi trăit, din lumini şi umbre, am ales să stau cu faţa la soare şi cu un zâmbet plin de cordialitate, să le dăruiesc celor care vor să se aplece asupra lor.”

Ambasadoare a sufletului românesc, aşa cum a fost numită de scriitoarea Cezarina Adamescu, doamna Elena Buică, prin harul şi măiestria sa, duce faima Ţigăneştiului, a Teleormanului şi a României în toate colţurile lumii.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare