1.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 8, 2023

DSVSA Teleorman: În ultimele 5 săptămâni, niciun caz de pestă porcină africană nu a mai apărut în judeţ

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Autorităţile sanitar veterinare din judeţ iau toate măsurile pentru a ţine pesta porcină africană sub control. Iar rezultatele pozitive nu au întârziat să apară. Potrivit declaraţiei directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman, Iulian Ianculescu, în ultimele cinci săptămâni niciun focar de PPA nu a mai apărut în judeţ.
În urmă cu două săptămâni, DSVSA Teleorman şi medicii concesionari au reuşit să stingă şase focare, apărute în comunele Beciu şi Plopii Slăviteşti.
Directorul Ianculescu a mai precizat că, la finele săptămânii trecute, în localităţile Trivale Moşteni şi Vârtoape s-a reuşit stingerea a încă două focare de pestă porcină africană.
În acest moment, reprezentanţii DSVSA Teleorman acţionează pentru izolarea a încă două focare de PPA, în Botoroaga şi Drăgăneşti Vlaşca.
Conform ANSVSA, la nivelul întregii ţări sunt active un număr de 402 de focare PPA, fiind afectate un număr de 112.927 porcine (animale afectate din focarele active). Dintre acestea au fost declarate 8 focare în exploataţii comerciale şi 6 focare în exploataţii comerciale de tip A. De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5452 cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În Teleorman, 492 de mistreţi au fost găsiţi morţi şi 50 de mistreţi vânaţi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare