10.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, februarie 24, 2024

Dosarul în care Petre Pârvu, primarul din Zimnicea, este acuzat de conflict de interese, trimis spre rejudecare

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Dosarul în care primarul oraşului Zimnicea, Petre Pîrvu, este acuzat de conflict de interese administrativ a fost trrimis spre rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti. Asta au decis magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în şedinţa din data de 28 octombrie anul curent.
“Admite recursul declarat de Petre Pârvu împotriva sentinţei civile nr. 2261 din data de 12 iunie 2017, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Definitivă. Soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluţia instanţei.
Reamintim că la începutul anului 2017, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă, în cazul primarului oraşului Zimnicea. Inspectorii de integritate spuneau că: ”În perioada deţinerii mandatelor de primar, a semnat mai multe contracte (de furnizare, de prestări servicii şi de lucrări), precum şi facturile aferente contractelor încheiate între Primăria oraşului Zimnicea şi S.C. Tel Drum S.A. Alexandria (societate comercială care a avut încheiat un contract de închiriere şi un contract de comodat (folosinţă) cu persoana evaluată, având ca obiect un imobil proprietatea acestuia). Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70, art. 71 şi art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”. Pe 27.01.20017, primarul Pârvu a atacat în contencios administrativ decizia ANI, cerând anularea raportului. Însă, magistraţii de la CAB Bucureşti au respins acţiunea, ca neîntemeiată, iar primarul Pârvu a declarat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în data de 14.08.2018.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare