13 C
Judeţul Teleorman
duminică, februarie 25, 2024

DJS Teleorman: Până la data de 4 iulie s-au recenzat 261.633 de persoane reprezentând 83,2% din populaţia rezidentă

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada 31 mai-17 iulie se desfăşoară în judeţul Teleorman a treia etapă a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, etapa în care recenzorii intră în teren şi colectează prin interviu faţă-în-faţă cu ajutorul tabletei înregistrările individuale, pentru acele persoane care nu s-au autorecenzat on-line.
La nivelul judeţului Teleorman au fost constituite 372 sectoare în cele 97 UAT-uri, 37 dintre acestea fiind în municipiul Alexandria.
Până la data de 4 iulie s-au recenzat 261.633 de personae (prin cele două metode CAWI şi CAPI) reprezentând 83,2% din populaţia rezidentă ţintă la 1 decembrie 2021 estimată de INS.
Participarea la recensământ este obligatorie conform OUG nr. 19/2020 (art. 42) şi este o îndatorire cetăţenească având drept scop determinarea populaţiei rezidente pentru fiecare unitate administrativ teritorială a judeţului Teleorman. Datele colectate prin intermediul recensământului vor fi folosite strict în scop statistic şi nu în scop fiscal, de taxare sau în justiţie.
În situaţia în care recenzorul nu vă poate contacta la domiciliu la momentul vizitei, veţi găsi un bilet cu datele de contact ale acestuia pentru a stabili împreună data şi intervalul orar când puteşi realiza interviul.
Reamintim locuitorilor rezidenţi din judeţul Teleorman că termenul final al recensământului este de 17 iulie 2022.
Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei.
RPL 2021 este primul recensământ din Romania organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se desfăşoară cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor.
România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.
Pentru informaţii detaliate privind desfăşurarea RPL 2021, vă rugăm să consultaţi www.recensamantromania.ro

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare