15.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Distribuţie Oltenia premiază o şcoală din aria de operare cu panouri fotovoltaice, prin competiţia 10 la Energie. Înscrierile sunt deschise până pe 30 aprilie

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Distribuţie Oltenia extinde lista instituţiilor de învăţământ verzi, care se alimentează cu energie curată şi invită şcolile din aria de operare să se înscrie în competiţia „10 la Energie”. Şcoala desemnată câştigătoare va beneficia de instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice.

Încheie anul şcolar cu 10 la Energie

Concursul se adresează tuturor şcolilor gimnaziale din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Teleorman, Mehedinţi, Vâlcea şi Olt, iar înscrierile sunt deschise în perioada 20-30 aprilie, completând formularul de aici.

În urma înscrierii, şcoala va primi pe e-mail un set de materiale pentru a fi parcurse împreună cu elevii din clasele a VII-a şi/sau a VIII-a, în perioada 2-31 mai, astfel:

 • 4 planuri de lecţii interactive, denumite #OraDeEnergie, care să explice elevilor Energia pe înţelesul lor. Acestea vor include o componentă teoretică şi una practică, vizând următoarele teme:
 • Informaţii de bază despre energie
 • Electricitate
 • Surse de energie
 • Energie verde
 • 1 test de evaluare pentru elevi, după parcurgerea materialelor la clasă
 • 1 chestionar de analiză a nevoilor energetice ale şcolii.

În următoarea etapă, instituţiile participante vor trimite pe adresa energiepentrubine@cez.ro:

 • media testelor aplicate elevilor
 • testele scanate
 • minim 1 fotografie care să ateste realizarea componentei practice, pentru toate cele 4 module
 • chestionarul de analiză a nevoilor energetice, completat de către şcoală.

Ultima zi de trimitere a materialelor este 31 mai 2023. În funcţie de acestea, juriul va desemna câştigătorul concursului. Toate detaliile privind înscrierea, regulamentul sau criteriile de jurizare pot fi consultate pe adresa: https://ucenicelectrician.ro/10-la-energie/

„Acţiunile noastre de astăzi influenţează modul în care vom trăi în viitor. Depinde de noi să construim comunităţi durabile, să lăsăm în urmă un mediu curat şi bogat în resurse. Începând din 2021, toate cele 7 licee din programul Ucenic Electrician beneficiază de energie verde datorită iniţiativei de a monta câte o centrală de panouri fotovoltaice, care asigură eficienţa şi independenţa instituţiilor de învăţământ. De data aceasta, prin competiţia 10 la Energie, le oferim şcolilor din aria de operare şansa de a accesa soluţii eficiente energetic, pentru un viitor mai bun. Rămânem conectaţi la comunitate şi mediu şi ne bucurăm să extindem harta cu energie verde din Oltenia!”-Eugen Butoarcă, Director Executiv Distribuţie Oltenia.

Competiţia „10 la Energie” este organizată în parteneriat cu Fundaţia Progress şi se desfăşoară în cadrul iniţiativei Ucenic Electrician, un program educaţional care formează viitoarele generaţii de electricieni din sudul României.

Despre Ucenic Electrician

Proiectul îşi propune încă din 2016 să sprijine elevii care sunt la început de drum în meseria de electrician, oferindu-le cele mai bune condiţii pentru integrarea pe piaţa muncii şi pentru a face performanţă în domeniu. Aproximativ 300 de Ucenici sunt parte din program în anul şcolar 2022-2023, făcând paşi importanţi spre un viitor sigur şi de succes. De asemenea, 76 de absolvenţi au parcurs un internship plătit de 6 luni, în perioada 2019-2022, iar 44 dintre aceştia sunt deja angajaţi în Distribuţie Oltenia sau la companiile partenere.

Din luna septembrie 2022, programul Ucenic Electrician îşi deschide porţile pentru al 8-lea an consecutiv, în cele 7 judeţe partenere, pentru a pregăti o nouă generaţie de profesionişti. Pentru mai multe detalii despre oportunităţile de formare oferite de programul Ucenic Electrician, vă invităm să accesaţi platforma www.ucenicelectrician.ro.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare