17.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Distribuţie Oltenia îşi extinde reţeaua de parteneri pentru a asigura performanţa în programul Ucenic Electrician

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Proiectul Ucenic Electrician reuneşte în 2023 o comunitate tot mai diversă, în care se alătură noi susţinători ai performanţei din domeniu. Le spunem bun venit noilor noştri colegi din programul Ucenic Electrician care au răspuns prezent la îndemnul de a forma viitorii specialişti în energie: ALM Power Group, Comranado şi Elco Târgu Jiu. La rândul lor, ADREM şi EnergoBit, partenerii cooptaţi în program încă din 2022, rămân alături de Distribuţie Oltenia pe drumul început împreună pentru viitorul tinerilor.

 Cei aproape 300 de elevi înscrişi în proiectul Ucenic Electrician vor beneficia, în acest an, de activităţi practice, concursuri, provocări lunare şi multe surprize prin colaborarea cu Fundaţia Progress, susţinută de partenerii noştri.

Ucenic Electrician 2023: mai mulţi parteneri, mai aproape de reuşită

Lipsa forţei de muncă din domeniul energetic, orientarea scăzută a tinerilor spre o meserie practică şi dorinţa agenţilor economici de a colabora cu persoane cu experienţă ne-au determinat să ducem proiectul Ucenic Electrician la un nou nivel.
Alături de noii parteneri din program-ALM Power Group, Comranado şi Elco Târgu Jiu-, dar şi de partenerii de tradiţie din cadrul ADREM şi EnergoBit, ne dorim să asigurăm viitorul în acest domeniu şi să sprijinim performanţa.
„Misiunea noastră rămâne aceea de a pregăti viitorii profesionişti din domeniu prin asigurarea tuturor elementelor necesare dezvoltării pentru o carieră de succes. Ne-am propus să consolidăm o comunitate durabilă, extinsă anual prin colaborarea cu parteneri de nădejde care îşi doresc să sprijine performanţa în domeniu. Suntem bucuroşi să creştem în continuare acest proiect având alături de noi susţinători importanţi, pregătiţi să contribuie cu experienţă, resurse şi valoare adăugată pentru viitorul tinerilor Ucenici.”-Eugen Butoarcă, CEO Distribuţie Oltenia.
În cei peste 30 de ani de experienţă în domeniul energetic, Comranado a avut ca obiectiv permanent dezvoltarea şi evoluţia capacităţilor, într-o lume în continuă schimbare.
Prin parteneriatul cu Distribuţie Energie Oltenia, tinerii de azi vor avea avea noi oportunităţi de dezvoltare. Sprijinim formarea profesională a acestora ca electricieni într-o echipă care ţinteşte sus, iar parteneriatul este perfect complementar obiectivelor de viitor ale Comranado, asigurând astfel certitudinea atingerii acestor perspective.”-Petre Combei, Director General Comranado.
Suntem întotdeauna deschişi spre iniţiative care susţin comunitatea şi încercăm să ne aducem aportul cum putem noi mai bine, prin intermediul resurselor de care dispunem. Ne bucurăm să facem parte din programul Ucenic Electrician în care formăm viitorii specialişti de care ţara noastră are atâta nevoie.”-Gheorghe Popescu, Director General Elco Tg. Jiu.
“Suntem alături de Distribuţie Oltenia ori de câte ori avem posibilitatea, de 10 ani. Programul Ucenic Electrician este unul care ni se potriveşte mănuşă. Susţinem educaţia şi ne place să fim alături de tineri în activitatea noastră. Suntem siguri că alături de specialiştii Distribuţie Oltenia şi ceilalţi colegi cooptaţi în program vom reuşi să lăsăm acest domeniu pe cele mai bune mâini.”-Sabin Marinescu, Director ALM Power Group.

 Ce ne propunem?

 Organizarea de concursuri lunare cu premii, pe baza unor tematici adecvate profilului de studiu, pentru fiecare nivel educaţional;

  • Un transfer de cunoştinţe către generaţia viitorului, prin organizarea de sesiuni tehnice sau interviuri tematice cu partenerii cooptaţi;
  • Continuarea activităţilor prin care tinerii au ocazia să pună în practică tot ceea ce au învăţat în decursul anului şi să ajute comunitatea: Luna Reparaţiei-ediţia a 2a.

Este al treilea an în care Fundaţia Progress colaborează cu Distribuţie Oltenia, derulând activităţi în beneficiul sutelor de liceeni, viitori electricieni din România. Mulţumită acestor activităţi, complementare cu parcursul educaţional formal, noi generaţii de tineri sunt instruite şi îşi consolidează abilităţile teoretice şi practice pentru o carieră în domeniul energiei. Sunt încurajate învăţarea prin proiecte, joc şi prin abordări interactive cu profesionişti din domeniul energetic, precum şi competenţe fundamentale pentru un viitor al bunăstării. Cu atât mai mult, educarea lor în domenii precum sustenabilitatea şi utilizarea unor resurse educaţionale creative şi inovative vor avea un impact pentru întreaga societate si viitorul nostru comun.”-Camelia Crişan, Preşedinte al Consiliului Director Fundaţia Progress

Punem mare preţ pe activităţile extracurriculare care valorizează componenta practică şi considerăm că acestea reprezintă un plus în formarea viitoarei generaţii de specialişti în domeniul energiei. Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician accesaţi: https://ucenicelectrician.ro/.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare