2.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Distribuţie Oltenia anunţă montarea de contoare inteligente în Turnu Măgurele, Roşiori de Vede şi Videle

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În 2021, Distribuţie Oltenia a montat 90.000 de contoare, atât în mediul urban (peste 42.000), cât şi în mediul rural (peste 48.000), implementând 100 % planul de contorizare SMART aprobat cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei. Tot anul trecut, operatorul a integrat peste 400 de posturi de transformare în sistemul său informatic, la această acţiune participând peste 70 de electricieni.
Astfel, se elimină discomfortul creat în situaţiile în care consumatorul trebuie să asigure accesul periodic pentru citirea contoarelor, creşte acurateţea datelor de consum înregistrate în scopul facturării iar achiziţionarea datelor de consum se efectuează zilnic, de la distanţă, şi astfel, furnizorii de energie electrică au posibilitatea tehnică de facturare a datelor de consum reale. Totodată, contorul inteligent înregistrează datele de consum la fiecare 15 minute, şi astfel, consumatorii interesaţi să devină mai eficienţi energetic au posibilitatea să-şi optimizeze consumul şi reconectarea în caz de deconectare se face într-un timp foarte scurt, eliminându-se taxele aferente serviciului.
Aparatul inteligent de măsurare este un dispozitiv electronic capabil să înregistreze cu mare precizie cantitatea de energie electrică tranzitată şi să transmită în acelaşi timp aceste informaţii la distanţă, printr-o comunicaţie de date securizată. Posibilitatea apariţiei erorilor este scăzută datorita faptului că întreg procesul se desfăşoară automat, iar transmiterea datelor de la contoare până la sistemul de facturare se face fără intervenţie umană.
Contorizarea inteligentă face parte din direcţiile strategice de investiţie ale operatorului Distribuţie Oltenia, fiind o componentă importantă a proiectului SMART Transformation prin care compania şi-a propus să-şi digitalizeze întreaga activitate, în beneficiul consumatorilor de energie.
Mai mult, având in vedere disponibilitatea fondurilor europene precum şi Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, operatorul îşi propune să depăşească ţintele setate şi să crească gradul de implementare până în anul 2028.

În anul curent, Distribuţie Oltenia a planificat instalarea a peste 63000 de contoare inteligente, iar harta principalelor localităţi în care s-au instalat deja astfel de contoare include:

  • Argeş: Câmpulung, Curtea de Argeş, Piteşti, Costeşti şi Visoi;
  • Dolj: Dăbuleni, Bechet, Sadova, Mârşani, Bîrca, Goicea, Bistreţ, Daneţi, Celaru, Ostroveni, Călăraşi, Giurgiţa, Apele Vii, Gighera şi Craiova;
  • Gorj: Motru, Rovinari, Ţicleni;
  • Mehedinţi: Orşova, Strehaia, Carceni, Cordun, Lunca Banului;
  • Olt: Slatina, Drăgăneşti, Scorniceşti, Ciocăneşti, Chiteasca, Potcoava, Jitaru;
  • Teleorman: Turnu Măgurele, Roşiori de Vede şi Videle;
  • Vâlcea: Bălceşti, Călimăneşti, Râmeşti.
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare