0.3 C
Judeţul Teleorman
miercuri, ianuarie 19, 2022

Deşeuri amestecate, transportate ilegal din Grecia, oprite la P.T.F. Turnu Măgurele

Articole noi

În 64 de localităţi din Teleorman, se înregistrează cel puţin un caz de infectare cu Covid-19. Rata de incidenţă este de 1,11 la mia...

Conform ultimelor date publicate astăzi, 18 ianuarie 2022, de către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, rata de infectare în...

Prognoza METEO pentru Teleorman. Temperaturi peste normalul perioadei şi precipitaţii deficitare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, mai multe nereguli privind transportul unor deşeuri care ar fi trebuit să ajungă în ţara noastră. Acestea au fost returnate societăţii expeditoare.
În ziua de 19.09.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 13.980 de kilograme deşeuri din plastic.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Teleorman.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în mijlocul de transport se afla o cantitate mai mică de deşeuri, decât cea menţionată în documentele de transfer. Totodată, s-a constatat faptul că în autocamion se aflau deşeuri din plastic amestecate cu hârtie, carton, doze de aluminiu, dar şi alte deşeuri municipale. Toate erau încărcate din Grecia şi  aveau ca destinaţie o societate comercială din ţara noastră.
Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste deşeuri, întrucât pe timpul transferului este interzisă amestecarea lor, dar şi pentru neconcordanţele privind cantitatea de deşeuri menţionată în documentele de transfer şi cea identificată fizic în mijlocul de transport.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Articole similare