1.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 8, 2023

Deşeuri amestecate, transportate ilegal din Grecia, oprite la P.T.F. Turnu Măgurele

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, mai multe nereguli privind transportul unor deşeuri care ar fi trebuit să ajungă în ţara noastră. Acestea au fost returnate societăţii expeditoare.
În ziua de 19.09.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 13.980 de kilograme deşeuri din plastic.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Teleorman.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în mijlocul de transport se afla o cantitate mai mică de deşeuri, decât cea menţionată în documentele de transfer. Totodată, s-a constatat faptul că în autocamion se aflau deşeuri din plastic amestecate cu hârtie, carton, doze de aluminiu, dar şi alte deşeuri municipale. Toate erau încărcate din Grecia şi  aveau ca destinaţie o societate comercială din ţara noastră.
Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste deşeuri, întrucât pe timpul transferului este interzisă amestecarea lor, dar şi pentru neconcordanţele privind cantitatea de deşeuri menţionată în documentele de transfer şi cea identificată fizic în mijlocul de transport.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare