10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

Deputat PNL, MARIA STOIAN: Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, un demers concret al PNL pentru diminuarea fenomenului

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Partidul Național Liberal tratează cu prioritate adoptarea celor mai potrivite măsuri privind reducerea și prevenirea abandonului școlar, în contextul debaterilor privind noile legi ale educației.

Pentru a rezolva problemele existente în prezent, legate de combaterea acestui fenomen îngrijorător, Guvernul liberal Nicolae Ciucă, prin Ministerul Educației, a demarat runda a II-a a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

În vederea implementării corespunzătoare a acestui proiect investițional, responsabilii educației au lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului aferent acestei scheme de granturi, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15 Educație.

Programul prevede alocarea sumei de 265 de milioane de euro, oferind posibilitatea unităților de învățământ de a beneficia de proiecte finanțate cu  până la 300.000 de euro fiecare.

Prin intermediul acestui apel de proiecte, unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot obține granturi pentru intervenții care să conducă la diminuarea riscului de abandon școlar, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi în cadrul evaluărilor naționale, creșterea procentului de elevi care finalizează învățământul gimnazial. De asemenea, banii pot fi folosiți în scopul creșterii participării absolvenților clasei a VIII-a la Evaluarea Națională, precum și pentru  facilitarea ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior, la învățământul secundar superior.

Proiectele se adresează unităților de învățământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică, care înregistrează o rată de abandon școlar ridicată și performanțe școlare scăzute la nivel gimnazial.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar reprezintă o strategie concretă, mai ales pentru a sprijini prezenţa la şcoală a copiilor proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse, prin măsuri țintite și clare, care să conducă la diminuarea abandonului şcolar, aflat la cote alarmante în prezent în România.

Sunt convinsă că accesarea în număr cât mai mare a acestor finanțări va conduce la revitalizarea școlilor la nivel național, unul dintre obiectivele vizate fiind de a oferi elevilor tot sprijinul de care au nevoie, pentru a-și dezvolta competențele corespunzătoare vârstei.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare