2.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Deputat Maria Stoian: Solicit ministrului Transporturilor și Infrastructurii rezolvarea situației catastrofale a circulației rutiere pe DN 52 Alexandria – Turnu Măgurele

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Circulația pe Drumul Național 52 Alexandria – Turnu Măgurele, care leagă reședința județului Teleorman de unul dintre cele mai importante porturi dunărene, este o aventură în toată regula, un coșmar de nedescris pentru șoferi. Gropile și denivelările existente până la începerea lucrărilor de reabilitare a arterei s-au înmulțit considerabil, iar pe unele porțiuni abia se mai poate circula pe o singură bandă. Lucrările de pe anumite sectoare a acestei artere arată dezastruos, cu șanțuri, cratere și gropi adânci în șosea, unele nesemnalizate, pericolele fiind astfel extrem de greu de evitat de către participanții la trafic. Această stare de fapt se petrece de un an, mai exact de când ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindenu, a fost prezent în zonă pentru a anunța debutul lucrărilor de modernizare al DN 52 Alexandria -Turnu Măgurele. Cu acest prilej, domnul ministru a declarat că  modernizarea DN 52 trebuie finalizată în 18 luni. Au trecut deja 12 luni de atunci, iar rezultatele investiției sunt departe de a conduce la încheierea în termenul prevăzut în contract, având în vedere că procentul actual de realizare este de doar 40%.

De asemenea, la semnarea contractului de execuție al lucrărilor, ministrul Grindeanu a promis închiderea DN 52 până la finalizarea investiției, circulația urmând a se desfășura pe un drum alternativ, respectiv DN 51 A, Zimnicea – Turnu Măgurele, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În aceste condiții, nici constructorul nu poate desfășura lucrările așa cum trebuie, iar traficul este aproape paralizat, în unele zone drumul arătând ca după război.

În consecință, am adresat o interpelare parlamentară ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, căruia i-am solicitat să-mi răspundă la următoarele întrebări:

  1. De ce nu ați închis DN 52, după cum ați anunțat, cu desfășurarea circulației pe DN 51 A?
  2. Cine este responsabil de dezastrul actual de pe DN 52, luând în considerare situația deplorabilă a efectelor lucrărilor?
  3. Când estimați că va fi finalizată investiția, având în vedere prezentul stadiu al acesteia?
  4. Ce măsuri veți dispune pentru normalizarea traficului rutier pe DN 52?

Îmi exprim încrederea că voi primi un răspuns pertinent din partea conducătorului transporturilor și infrastructurii, dar și soluții de rezolvare a problemei semnalate, deoarece locuitorii județului Teleorman au nevoie să circule pe această arteră națională importantă în stare de funcționare, iar situația din prezent este realmente dramatică. Consider că este vital ca oamenii politici, mai ales demnitarii guvernamentali, să își respecte cuvântul dat, cazul prezentat fiind o dovadă incontestabilă de lipsă de predictibilitate și management defectuos în derularea acestei investiții.

Deputat PNL Teleorman,

Maria STOIAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare