29.2 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Deputat Maria Stoian: Ne propunem creşteri economice sănătoase, care să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor şi din Teleorman

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Bugetul pe anul 2021, votat și adoptat recent, este construit pe un plan de relansare economică și reziliență de care România are nevoie pentru a nu crește deficitul bugetar.
Prin acest buget economia românească se pliază pe principii liberale care fac referire la investiții, reforme și creștere economică. Ca drept dovadă, la cheltuieli de investiții sunt prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2021, fonduri în sumă de 61,4 miliarde de lei, reprezentând 5,5% din PIB, mai mari cu 8,3 miliarde de lei față de execuția bugetară din anul 2020.
Chiar și în anul 2020, când economia globală a fost afectată de pandemie, guvernul PNL a realizat cele mai mari investiții în economia românească din ultimul deceniu, în sumă de peste 53 miliarde lei, cu 9,5 miliarde lei mai mult față de anul 2019, având o pondere de 5,1% din PIB.
Un lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea! Saltul spre dezvoltarea României nu îl realizăm cu măsuri populiste, ci prin investiții masive care să genereze, natural și treptat, o bunăstare reală pentru întreaga societate. Acest lucru ne dorim și pentru Teleorman, întrucât doar investițiile pot crește nivelul de trai și sporesc șansa ca fiecare persoană să se poată realiza prin propria muncă.
Totodată, investițiile masive și susținerea economiei private sunt combinate cu reforme care să eficientizeze aparatul de stat și să echilibreze cheltuielile publice.
Prin noul buget de stat adoptat, continuăm și amplificăm ceea ce am început în 2020 și care a dat rezultatele scontate, prin a înregistra cea mai mare creștere economică.
Ne propunem să obținem creșteri economice sănătoase, din ce în ce mai mari care, implicit, să îmbunătățească viața cetățenilor și din județul Teleorman.
Bugetul pentru anul 2021 reușește să acopere toate obligațiile financiare ale statului român, plata salariilor în sistemul public, plata pensiilor majorate cu 14% de la 1 septembrie 2020, plata alocațiilor majorate pentru copii, campania de vaccinare și cheltuielile suplimentare din sistemul sanitar, plata măsurilor active pe piața muncii, asistența socială sau cheltuielile descentralizate la nivelul administrației publice, fără a fi majorate taxele și impozitele, demonstrând, astfel, că se poate.

Deputat PNL Teleorman, Maria Stoian

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare