31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Deputat Maria Stoian: Am votat două proiecte de lege importante, care vor genera o serie de beneficii pentru toţi românii

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Într-un mesaj postat pe pagina de socializare, Maria Stoian, deputat PNL, precizează că legea prin care se interzice instituţiilor publice să solicite copii de pe avize sau alte documente emise de către instituţii ale statului şi legea prin care pensionarii vor putea opta pentru livrarea talonului mov, în format electronic, au fost adoptate, urmând a fi promulgate de către preşedintele statului.
Prima lege, spune demnitarul teleormănean, va degreva românii de povara deplasărilor pentru a copia diferite documente solicitate de instituţiile statutului, în diferite situaţii. Prin această lege, instituţiile vor fi obligate să transmită actele între ele, în locul copiilor cerute cetăţenilor. Astfel, românii nu vor mai fi nevoiţi să piardă ore în şir alergând după copii legalizate sau stând la coadă în faţa birourilor de copiat acte.
A doua lege vine în sprijinul pensionarilor care nu de puţine ori sunt nevoiţi să îşi facă programul în funcţie de cum vine poştaşul, pentru a primi talonul mov. Potrivit noii legi, pensionarii au posibilitatea să opteze pentru livrarea talonului în format electronic, la o adresă de e-mail indicată de ei autorităţilor competente, sau în contul online CNPP.
Măsura se adresează exclusiv pensionarilor care primesc pensia pe card. În România, aproximativ jumătate dintre pensiile aflate în plată, în acest moment, sunt încasate prin intermediul cardurilor bancare.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare