10 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 20, 2021

Deputat Cristi Barbu: “Anul acesta, vor continua investiţiile în reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere din judeţ”

Articole noi

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Bilanţ tragic pe drumurile din judeţ. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în accidente rutiere, de la începutul anului

Încălcarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice constituie unul dintre factorii care pun în pericol integritatea corporală, viaţa şi...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Infrastructura rutieră din judeţul Teleorman se va dezvolta. Mai multe drumuri naţionale vor intra într-un amplu proces de modernizare. Există susţinerea Guvernului Câţu pentru a continua proiectele de investiţii în reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere care contribuie, pe de o parte, la dezvoltarea mediului de afaceri şi atragerea de investitori în judeţ, iar pe de altă parte asigură siguranţa traficului pe şoselele ce fac legătura între localităţile teleormănene şi restul ţării.
Potrivit declaraţiei deputatului Cristi Barbu, primele şantiere ce se vor deschise anul acesta, sunt: DN 51, Izvoarele-Zimnicea-finalizarea lucrărilor de reparaţii pe suprafeţe întinse ale drumului; DN 51A, Zimnicea-Piatra-lucrări de reparaţii pe suprafeţe întinse; DN6 -Tronson km ’70+000-km 73+331-continuarea lucrărilor pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie; DN 5C, Zimnicea-Pietroşani-finalizare lucrări de reparaţii pe suprafeţe întinse şi DN 52, Alexandria -Turnu Măgurele. Pe ultimul tronson, spune Barbu, am urgentat faza de proiectare, astfel încât, în primăvară, după obţinerea autorizaţiei de construire, să înceapă lucrările de reparaţii ale structurii sistemului rutier, lărgire a părţii carosabile, consolidare a unor tronsoane de drum, realizare a sistemului de drenare a apelor pluviale, lucrări de siguranţă a circulaţiei, lucrări de mediu, lucrări de execuţie şi consolidare poduri.
Un alt drum, aflat pe lista de priorităţi, este DN 65A, Turnu Măgurele-Roşiori de Vede. A fost demarată procedura de realizare a Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic pentru modernizare şi urmează procedura de achiziţie pentru execuţia lucrărilor.
“Lucrăm într-un ritm alert, pentru că nu avem timp de pierdut. Trebuie să recuperăm tot ce nu s-a făcut în zeci de ani, în Teleorman. Sunt lucrări pe care le voi urmări cu o maximă atenţie, pentru că, la fel ca şi în cazul sistemului medical, şi calitatea drumurilor are impact asupra siguranţei sănătăţii şi vieţii oamenilor. Fac un apel, totodată, către voi, toţi teleormănenii, să vă implicaţi şi să ne aduceţi la cunoştinţă informaţii despre starea drumurilor din localităţile voastre pentru ca împreună să reabilităm, să asfaltăm şi să modernizăm toată infrastructura rutieră din Teleorman”, a precizat deputatul Cristi Barbu.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Articole similare