15.3 C
Judeţul Teleorman
duminică, iunie 4, 2023

Deputat Calotă Florică Ică: Toţi cetăţenii vor avea acces în bazele sportive ale instituţiilor de învăţământ în afara orarului şcolar!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

„Astăzi am votat în Camera Deputaţilor proiectul de lege care permite accesul tuturor cetăţenilor pe terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ, gratuit sau cu plată, în afara orarului şcolar. Copiii şi tinerii de peste 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, vor avea acces GRATUIT în spaţiile şi terenurile de sport exterioare ale unităţilor de învăţământ care fac parte din domeniul public al comunelor, oraşelor şi municipiilor şi sunt administrate de către consiliile locale. Sarcina de verificare a îndeplinirii condiţiilor legale revine autorităţilor publice locale.
Modificarea legislativă era absolut necesară şi reglementează problema accesului Ia o resursă pentru sport neutilizată în afara orelor de curs şi care are avantajul de a se afla in proximitatea zonelor rezidenţiale. România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte sporturile practicate Ia toate vârstele.
Conform statisticilor Eurostat, 63% din populaţia ţării noastre nu face niciodata exercitii fizice sau sport. Bazele şi instalaţiile sportive pot fi puse la dispoziţia comunităţilor locale, persoanelor fizice sau juridice interesate, cu obligaţia respectării desfăşurării normale a programelor şi activităţilor de învăţământ, ale cluburilor sportive şcolare şi universitare, precum şi a regulamentelor de acces şi utilizare a acestora. Unităţile de învătământ au la dispoziţie 120 de zile de la intrarea în vigoare a legii să introducă în regulamentele actuale de funcţionare prevederile legate de acces şi de modul de utilizare a spaţiilor şi terenurilor de sport. Orarul de acces, după orele de program, în zilele libere şi în timpul vacanţelor şcolare, va fi afişat într-un loc vizibil şi pe pagina de internet a instituţiei”.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare