8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Decizie CLSU Alexandria: Petrecerile, în continuare interzise în municipiul reşedinţă de judeţ

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alexandria a emis H.C.L.S.U. nr. 15/ 07.05.2021, valabilă începând cu data emiterii acesteia, ora 15:00, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până la data de 21.05.2021 inclusiv, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, urmare statisticilor prezentate cu privire la rata incidenței cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, în Municipiul Alexandria, la momentul comunicării fiind de 1,54 cazuri la 1000 de locuitori.

Măsurile suplimentare care s-au adoptat la nivelul municipiului Alexandria pentru perioada 07.05.2021-21.05.2021, le vom expune mai jos, cu precizarea că hotărârea C.L.S.U. nr. 15/ 07.05.2021 o puteți vizualiza în integralitate accesând link-ul: https://www.alexandria.ro/actiuni-locale/,

– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu  vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice.

–  sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit pct. 2-18 din H.G. nr. 432/2021.

– se interzice organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise și spații deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/ corturi de evenimente, fără a se limita la acestea;

– sunt permise, la o rată de incidență cuprinsă între 1,5 si 3,00 infecții la 1000 de locuitori organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/ sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

DE REȚINUT:

– căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, cu participarea a maxim 16 persoane, dacă nu sunt membrii aceleiași familii, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

– cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Tot în aceeași perioadă, respectiv 07.05.2021 – 21.05.2021 inclusiv, ESTE PERMISĂ, la o rată de incidență cuprinsă între 1,5 și 3,00 infecții la 1000 de locuitori, următoarele:

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 06:00-22:00.

– activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar  06:00-22:00.

– operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber (terase), cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maxim 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

– activitatea operatorilor economici licențiați  în  domeniul  jocurilor de noroc, agențiilor Loto, pariuri, este permisă  fără a depăși 30% din capacitatea  maximă a spațiului,  inclusiv cazinouri, în intervalul orar 6:00-22:00.

– operatorii economici (market, supermarket, magazine de cartier, etc), care desfășoară activități de comercializare a produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice/ mărfuri industriale/produse panificație, etc., sunt permise în intervalul orar 06:00-21:00.

IMPORTANT:

Se continuă activitatea în sălile de sport și fitness în perioada 07.05.2021 – 21.05.2021, pe raza municipiului Alexandria, la o rata de incidență cuprinsă intre 1,5-3,00 infecții la 1000 de locuitori, fără a depăși 30%  din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 06:00 – 22:00!

Se perimite circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 05:00-22:00, începând cu data de 07.05.2021 până la 21.05.2021, inclusiv!

 

Unitătile farmaceutice, benzinăriile precum și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), își pot desfașura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

 

Institutiile publice, operatorii economici si populatia de pe raza municipiului Alexandria au obligația verificării ratei de incidență zilnică pe site-ul Instituției Prefectului-Județul Teleorman, secțiunea “ACTIVITĂȚI”, subsecțiunea “ SITUAȚII DE URGENȚĂ” rubrica “RATA DE INCIDENȚĂ” 🢡https://tr.prefectura.mai.gov.ro/rata-incidentei-cumulata-a-cazurilor-pe-ultimele-14-zile/, în vederea respectării prevederilor legale în vigoare!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare