27 C
Judeţul Teleorman
miercuri, mai 25, 2022

De noaptea minții! CCR a decis: De astăzi, cei 1.150 de teleormăneni izolați la domiciliu sau în carantină pot umbla liniștiți pe străzi

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Măsura autoizolării la domiciliu și carantina instituționalizată a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională a României, în data de 26 iunie 2020. Ieri, 2 iulie, motivarea a fost publicată, în Monitorul Oficial. Din acel moment, orice teleormănean care se afla sau se află în izolare la domiciliu ori în carantină poate părăsi locația fără ca oamenii legii să poată interveni într-un fel sau altul. Sunt liberi să facă orice, inclusiv să iasă în locurile publice, pe terase, în centrele comerciale sau în magazinele de la colțul blocului. Cu alte cuvinte, cei aproximativ 1.150 de conjudețeni pentru care s-a dispus măsura autoizolării și alte două persoane aflate în carantină, așa cum reiese din raportarea de astăzi a CJSU Teleorman, pot merge nestingheriți în orice localitate din țară sau județ fără ca polițiștii să-i mai poată amenda sau să dispună alte măsuri prevăzute de legile în vigoare.

Mai mult, cetățenii din județul Teleorman, care au fost băgați în carantină deoarece nu au respectat măsura izolării și au plătit din propriul buzunar costurile cu hrana și cazarea pot da statul român în judecată pentru recuperarea cheltuielilor.

Decizia CCR a fost comunicată tuturor primăriilor din județul Teleorman. În informarea trimisă către autoritățile locale, cetățenilor care sunt în izolare și care înțeleg să nu părăsească locuința „li se recomandă” să respecte în propria casă unele măsuri, cum ar fi purtatul măștii sau distanțarea socială!!!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare