0 C
Judeţul Teleorman
miercuri, ianuarie 27, 2021

Cristiana Piper Savu, viceprimar Roşiorii de Vede: ,,Dorim să oferim roșiorenilor, de Zilele Municipiului, bucuria unui eveniment care să aibă în centrul atenţiei generația tânără”

Articole noi

Experiență inedită pentru paramedicii din Roșiori. O tânără din Stejaru a născut în ambulanța SMURD o fetită perfect sănătoasă

Astăzi, 26 ianuarie 2021, la ora 10.29, echipajul SMURD Roșiorii de Vede, format din paramedicii plt. maj. Bodil Marius,...

În Teleorman, rata de infectare cu COVID-19 a scăzut la 1,19 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

Până astăzi, 26 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 715.438 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

Avertizare METEO! Judeţul Teleorman, sub Cod GALBEN de ninsori însemnate cantitativ şi viscol, până miercuri, ora 23.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, începând de astăzi,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Rep: Doamna viceprimar Cristiana Piper Savu, va rog sa ne spuneti, pentru inceput, cateva amanunte legate de concursul inedit intitulat „Roşiori Dance&Voice”.

C.P.S.: Sunt primele manifestări organizate cu ocazia „Zilelor Municipiului” ediţia a XVII a din mandatul nostru și am dorit să oferim roșiorenilor bucuria unui eveniment care să aibă în centru generația tânără astfel încât am gândit acest spectacolul-concurs de muzică și dans „Roşiori Dance&Voice”.
Am încercat, timid, e adevărat, să trezim orașul la viață și cum altfel s-o faci dacă nu apelând la energia și entuziasmul celor mai tineri. Cu mare satisfacție am constatat că acțiunile dedicate copiilor/tinerilor au cel mai mare succes și asta datorită creativității și implicării lor.
Evident, concursul își propune să pună în valoare tinerele talente și să stimuleze creativitatea, să promoveze valorilor culturale naționale, internaționale dar şi tradiţionale roşiorene, să dezvolte spiritul de competiţie şi fair-play.

Rep: Legat de concursul propriu-zis, va rugam sa ne spuneti unde se va desfasura si care sunt sectiunile de concurs…

C.P.S.: Spectacolul-concurs de muzică și dans „Roşiori Dance&Voice” se va desfășura în perioada 20-21 mai 2017, pe scena de spectacol ce va fi amplasată într-o nouă locație, în zona de la coloane vis a vis de parcarea din piata, parcare unde vor fi amplasate și echipamentele de distracție pentru copii și nu numai.
Concursul „Roşiori Dance&Voice” se va desfăşura pe patru secţiuni, împărţite pe 2 categorii de vârstă, după cum urmează:

Secţiunea muzică uşoară:
– Categoria 9 – 14 ani
– Categoria 15 – 25 ani

Secţiunea muzică populară:
– Categoria 9 – 14 ani
– Categoria 15 – 25 ani

Secţiunea dans modern:
– Categoria 9 – 14 ani
– Categoria 15 – 25 ani

Secţiunea dans popular:
– Categoria 9 – 14 ani
– Categoria 15 – 25 ani

Sigur, ca orice concurs serios are un regulament de organizare și premii, totul sub atenta și competenta supraveghere a Direcţiei pentru Cultură, Educaţie, Creaţie şi Sport .
Colegii noștri din cadrul D.C.E.C.S. deja au comunicat acest regulament unităților de învățământ și ei vor asigura înscrierea copiilor/tinerilor pentru participare în concurs, înscriere care are loc în perioada 2-10 mai 2017, la Casa de Cultură a Municipiului Roşiorii de Vede.

Înscrierea se face pe baza unei fişei de concurs pusă la dispozitie de organizatori, a certificatului de naştere sau a C.I. şi a piesei de concurs (negativ în format mp3 sau wma).

Preselecţie va avea loc în data de 11 mai 2017, începând cu ora ora 10:00, la Casa de Cultură, preselecţie în urma căreia va fi stabilită participarea la concurs.

Pentru buna informare a celor interesați și profitând de posibilitatea oferită de dumneavoastra de a face publicitate acestui eveniment am să dau cîteva detalii privind desfășurarea concursului. Fiecare participant (trupă) poate prezenta două melodii/ două dansuri, după caz, la alegere, la una din categoriile de vârstă specificate de regulament. Fiecare concurent (trupă) va prezenta atât negativele pieselor pentru concurs, cât şi alte negative. Dacă la înscrierea în concurs pe aceeaşi categorie de vârsta vor exista piese care se repetă, concurenţilor respectivi li se va solicita să interpreteze o altă piesă. Durata fiecărui moment artistic va fi cuprinsă între 2-4 minute, iar acompaniamentul muzical poate fi asigurat prin înregistrare pe stick USB sau pe CD.

Rep: Si pentru ca vorbim de un concurs, cine sunt juratii?…

C.P.S.: Am să pastrez secretul privind componenta juriului, dar vă asigur că va fi format din specialişti în domeniu, personalităţi ale vieţii cultural-artistice din Roşiorii de Vede, reprezentanţi ai sponsorilor și va avea în vedere calităţile interpretative, prezenţa scenică, valoarea şi dificultatea momentului artistic, originalitatea interpretării, repertoriul adecvat vârstei.

Sunt convinsă că nu premiile îi vor motiva pe tineri să participe, ele sunt doar modalitatea prin care ne exprimăm prețuirea și aprecierea.  Vor fi oferite: Trofeul Concursului „Roşiori Dance&Voice” , Premiul I, Premiul II și Premiul III pentru fiecare categorie de vârstă şi la fiecare secţiune. De asemenea vom oferi tuturor concurenţilor diplome de participare. Invităm și operatorii economici să ne fie parteneri sponsorizând acest concurs prin oferirea unor premii chiar și în nume propriu.

La final, imi face placere  să rog roșiorenii să fie alături de copiii și tinerii noștri participanți susținându-i și aplaudându-i pentru talent, efort și entuziasm. Eu, una, sunt convinsă că vom avea parte de multe momente de mândrie.

M. Amuza

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Experiență inedită pentru paramedicii din Roșiori. O tânără din Stejaru a născut în ambulanța SMURD o fetită perfect sănătoasă

Astăzi, 26 ianuarie 2021, la ora 10.29, echipajul SMURD Roșiorii de Vede, format din paramedicii plt. maj. Bodil Marius,...

În Teleorman, rata de infectare cu COVID-19 a scăzut la 1,19 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

Până astăzi, 26 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 715.438 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 658.595 de pacienţi au...

Avertizare METEO! Judeţul Teleorman, sub Cod GALBEN de ninsori însemnate cantitativ şi viscol, până miercuri, ora 23.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, începând de astăzi, 26 ianuarie, ora 18.00, şi...

DSP Teleorman: Teste HIV pentru 144 de gravide. Niciunul nu a ieşit pozitiv

Campania de vaccinare este în plină desfăşurare, informează Direcţia de Sănătate Publică Teleorman. În luna decembrie, instituţia a repartizat mii de doze de vaccin...

Drum blocat între localităţile Alexandria şi Lăceni, din cauza unui pom căzut pe asfalt

Echipajele ISU Teleorman au fost solicitate să intervină pentru degajarea unui arbore căzut pe partea carosabilă. Evenimentul a avut loc luni, în jurul prânzului,...

Articole similare