10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

CREȘTEM SĂNĂTOS!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

De ceva timp ne preocupă sănătatea, mai mult decât oricând. Bine, asta era preocuparea adulților și înainte de pandemia de Covid 19, dar era rutina care funcționa ca o stare a normalității acelor timpuri considerate ale ,,relaxării totale”, deși habar n-aveam ce înseamnă asta, nici c-ar putea exista  ,,stare de relaxare parțială”,  ,,stare de urgență” sau ,,carantină”. Niște termeni pe care nici dicționarul nu ni i-ar fi explicat mai bine decât a făcut-o experiența lumii întregi, în același timp…
Până nici culorile nu mai sunt ce-au fost! Trăim scenarii ,,galbene, roșii, verzi”, iar de-un timp le alternăm în funcție de statistici și rate de infectare ce ne pun în gardă, trebuie să ne apărăm de invizibilul dușman, posibil a fi prezent oriunde ne-am afla.
Așadar, afișul educativ cu mesajele noastre de încurajare dar și de respectare a normelor de igienă, cu îndemnul de a duce o viață sănătoasă făcând sport, mâncând sănătos și gândind pozitiv  primind hrană spirituală, a avut un impact special în  rândul elevilor școlilor noastre, școli online.
Elevii mici, dar și cei mari ai școlilor gimnaziale ,,Ștefan cel Mare”, ,,Mihai Viteazul”, dar și Colegiul Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria au primit provocarea din partea autorităților locale de a contribui la promovarea unui stil de viață sănătos atât pentru elevi, cât și pentru familiile lor. Tema este responsabilitatea și vine să ajute la educația sanitară. Azi avem nevoie mai mult decât oricând de prevenție!
,,INFORMAȚI, PROTEJAȚI, SĂNĂTOȘI!” este sloganul campaniei de promovare a stilului de viață sănătos, iar creativitatea elevilor n-a avut limite, fiecare copil punând suflet în ceea ce a creat cu gândul la familii, la cei dragi, la colegi, la oamenii comunității noastre locale, dar și la întreaga omenire, toți având nevoie de încurajările noastre. În game cromatice calde sau reci, folosind contraste puternice sau armonizând culorile, elevii au ilustrat o lume ideală, cu reguli pe care le respectă, cu dorința de a reveni la o viață normală, cu libertatea de a ne deplasa oriunde și oricând, nu doar virtual, acesta fiind un alt motiv să ne dorim normalitatea.
Competiția se adresează tuturor elevilor alexăndreni, dar noi ne-am însușit tema ca pe o datorie morală de a  promova ceea ce gândim în legătură cu tema care ne privește în mod direct. Cu măiestrie artistică am realizat afișele, apoi le-am împărtășit și celorlalți prin mediatizare online. Nimeni nu a pierdut, toți elevii au câștigat!
Și nu ne vom opri aici, educația pentru sănătate continuă prin toate acțiunile noastre împreună, prin toate mijloacele ce ne vor fi puse la dispoziție și cu toate metodele și procedeele artistice dobândite interdisciplinar în școlile noastre.

PROFESOR DE EDUCAȚIE VIZUAL-PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare