10 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 1, 2023

CREDINŢA DIN NOI

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Săptămâna mare, numită şi săptămâna patimilor, este reprezentată de ultima săptămână din postul Sfintelor Paşte. Totodată, săptămâna mare este săptămâna deniilor, toate zilele acestei săptămâni fiind considerate, încă de la începuturile creştinismului, măreţe şi sfinte şi, chiar din seara de Florii, se citesc deniile.

Elevii şcolilor gimnaziale ,,Ştefan cel Mare” şi ,,Mihai Viteazul”, dar şi ai Colegiului Naţional Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria au abordat creativ paştele la români, elemente de tradiţie românească creştin ortodoxe fiind abordate decorativ în compoziţiile lor. Scenele biblice sunt însoţite de poveşti bine ţesute, îmbrăcate în cuvinte potrivite vârstei copilăriei, copiii fiind stimulaţi creativ şi ajutaţi să potrivească gamele cromatice cu mesajul pe care vor să-l transmită imaginile. Metdodele tradiţionale de învăţare sunt îmbinate cu cele moderne, la ele adăugându-se metodele de învăţare la distanţă, online-ul prelungindu-se în viaţa noastră destul de mult. Deşi la distanţă, metodele noi aplicate au atins sufletele şi inimile celor mici. De asemenea, tehnicile de lucru au fost oferite pas cu pas, oră de oră, cu exemple concrete. Muzica este balsamul sufletului şi orele online de educaţie vizuală au avut succes îmbinând artele artistico-plastice-muzicale. Copiii au lucrat la distanţă, dar fericiţi şi mult mai îndrăzneţi în a-şi exprima creativitatea. Pentru că masca a devenit un accesoriu obligatoriu, elevii au transformat-o în ,,masca tradiţională pascală”, toate scenele inspirate trecând de pe suportul clasic, foaia de desen, pe măştile de unică folosinţă sau reutilizabile.

Copiii s-au întrecut în creativitate iar bucuria cu care au lucrat a creat amintiri dulci pentru anii ce vor veni când, cu siguranţă pandemia va dispărea aşa cum a şi apărut. Totul va fi bine! Paştele este şi în acest an primit cu bucurie, în ciuda restricţiilor şi stării de alertă trecută demult în al doilea an al pandemiei generată de COVID-19.

Ajunşi în ziua Sfintei Învieri, Biserica ne cere:În Ziua Învierii să ne luminăm cu prăznuirea şi unii pe alţii să ne îmbrăţişăm, şi să le zicem fraţi şi celor ce ne urăsc pe noi şi aşa să strigăm: Hristos a inviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”.

Aşadar, tradiţionale sau moderne, metodele aplicate în şcoala online au avut succes în măsura în care elevii au fost stimulaţi psihic şi ajutaţi să depăşească traumele dezvoltate în pandemie. Copii fericiţi, obiectiv îndeplinit! Paştele va fi întotdeauna primit în sufletele noastre cu iubire şi smerenie, anul trecut transformându-ne propriile case în biserici! Biserica-locaş de închinare. Noi, oamenii, avem limite, credinţa noastră noastră e nelimitată. Totul va fi bine! Povestea continuă!

Sărbători binecuvântate!

PROFESOR DE EDUCAŢIE VIZUAL-PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare