6.7 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

Comunicat de presă – grupul de consilieri județeni PNL Teleorman

Articole noi

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În ședința Consiliului Județean Teleorman, desfășurată marți, 30 martie 2021,  managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede ( TBC) a solicitat, printre altele, transformarea postului de „economist IA”, din cadrul Biroului Aprovizionare, Transport, Administrativ, în „asistent medical”, în cadrul Ambulatoriului integrat.
Această solicitare nu a fost aprobată,din motive obiective.
Astfel, consilierii județeni liberali au votat împotriva transformării postului, practic desființarea acestuia, deoarece nu se justifică înființarea unui post de asistent, în acest mod,  având în vedere că la Spitalul de Pneumoftizioligie există 39 de posturi vacante, care pot fi folosite pentru angajare/redistribuire personal, deci nu este necesară transformarea solicitată.
La Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, din totalul de 163 posturi aprobate în structura organizatorică, in prezent, sunt ocupate doar 124.
Mai mult decât atât, domnul manager solicită transformarea postului de „economist” în post de „asistent medical’, în cadrul Ambulatoriului integrat, invocând Ordinul Ministrului Sănătății nr.1312/2020, care nu are nici o legătură cu Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul spitalului.
Managerul Spitalului de Pneumoftiziolologie cere transformarea unui post, pe repede înainte, deși domnia sa încă nu are un contract încheiat cu C.A.S. Teleorman, pentru funcționarea Ambulatoriului, acesta fiind primul pas în cazul unui astfel de demers.
Nu putem cere transformarea unui post, ca la piață, fără discuții prealabile, absolut necesare pentru a înțelege motivele prezentate de domnul manager.
În plus, deși este prevăzut în structura Spitalului de Pneumofiziologie, acest serviciu nu mai funcționează de cel puțin 10 ani. Patologia care ar putea fi tratată în ambulatoriu, poate fi tratată și prin spitalizare de zi sau spitalizare continuă, deoarece bolnavii  post covid au nevoie de proceduri speciale de recuperare medicală respiratorie.
Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, potrivit datelor, nu funcționează la capacitate maximă, așa cum în mod fals susține domnul manager, iar cadrele medicale nu sunt supraaglomerate în această unitate medicală.
Un bun manager ar putea organiza activitatea acestora, astfel încât să fie acoperită zona de Ambulatoriu, pe care intenționează „să o pornească”.
Prin urmare, necesitatea transformării postului de „economist” în „asistent medical” în cadrul Ambulatoriului nu se justifică.
Un nou post de asistent medical, dacă este absolut necesar, poate fi obținut prin folosirea unuia dintre cele 39 posturi vacante.

Grupul de consilieri județeni PNL Teleorman

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

Articole similare