10.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

Comunicat de presă. APM Teleorman- „ZIUA MONDIALǍ A MEDIULUI”

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ziua Mondială a Mediului este cea mai importantă zi a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru a încuraja conștientizarea și acțiunile la nivel mondial pentru protecția mediului nostru.

Data de 5 iunie a fost declarată Ziua Mondială a Mediului în urma desfăşurării primei conferinţe a Naţiunilor Unite privind omul şi mediul înconjurător, care a avut loc în Suedia, la Stockholm, în perioada 3-14 iunie a anului 1972 şi care a reunit reprezentanţi a 113 naţiuni.

Tema pentru acest an aleasă de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) “Poluarea aerului”, este o chemare la acțiune pentru a combate una dintre cele mai mari provocări de mediu ale timpurilor noastre. Aleasă drept gazda în acest an, China, ne invită pe toţi să analizăm modul în care putem face schimbări în viaţa noastră de zi cu zi, pentru a reduce atât din poluarea aerului cât și pentru a contracara contribuţia la încălzirea globală și efectele acesteia asupra sănătaţii noastre.

Aproximativ 7 milioane de persoane din întreaga lume mor prematur în fiecare an din cauza poluării aerului, aproximativ 4 milioane din aceste decese survin în Asia-Pacific. Ziua Mondială a Mediului 2019 cere guvernelor, industriei, comunităților și persoanelor să se unească pentru a explora energia regenerabilă și tehnologiile ecologice și pentru a îmbunătăți calitatea aerului în orașe și regiuni din întreaga lume.

Înțelegerea diferitelor tipuri de poluare și modul în care afectează sănătatea și mediul nostru, ne va ajuta să luăm măsuri pentru îmbunătățirea aerului din jurul nostru.

Poluarea aerului poate părea complexă, dar putem face diverse lucruri pentru a ne ușura.

     Există atât de multe lucruri pe care le putem face: de la mersul pe bicicletă sau de la mers pe jos până la locul de muncă și înapoi, la reciclarea gunoiului neecologic, la presiunile autorităților locale pentru a îmbunătăți spațiile verzi din oraș. Iată câteva alte idei:

  • Utilizarea transportului public sau partajarea mașinilor, ciclism sau plimbare;
  • Trecerea la un vehicul hibrid sau electric;
  • Oprirea luminile și electricitatea atunci când nu sunt utilizate;
  • Verificarea evaluările eficienței pentru sistemele de încălzire și gătit pentru a utiliza modele care economisesc bani și protejează sănătatea;
  • Nu ardeți niciodată gunoiul, deoarece acest lucru contribuie direct la poluarea aerului.

Cu acest prilej, Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman organizează, în perioada 03-05.06.2019 acţiuni de celebrare şi sensibilizare a publicului asupra      importanţei aerului pentru viaţa oamenilor.

 Programul include şi activităţi de educaţie pentru mediu adresate elevilor şi cadrelor didactice din unităţile de învăţământ ale judeţului.

Director Executiv,

Ion RĂDULESCU

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare