13.3 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

Comuna Conţeşti, în zi de Sărbătoare! Proiectul transfrontalier „Tradiţie şi Dans-pod peste Dunăre” a prins viaţă

Articole noi

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Anul trecut, pe 23 august 2018, la Călăraşi, primarul comunei Conţeşti, Viorel peţa, semna contractul de finanţare pentru proiectul transfrontalier româno-bulgar „Tradiţie şi Dans- pod peste Dunăre”.

După aproximativ o jumătate de an, acesta a devenit realitate, iar sâmbătă, la lansarea proiectului a fost săbtătoare în localitatea Conţeşti. La eveniment, alături de primarul Peţa şi sute de localnici, au participat reprezentanţi ai localităţii Tsarevets din Bulgaria, preşedintele CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu şi prefectul judeţului, Florinel Dumitrescu.

„Şcoala de dans” este un concept care a fost gândit ca o regenerare a vieţii socio-culturale dintr-o zonă rurală care a desfăşurat cândva o bogată activitate folclorică. Prin multitudinea de activităţi, potenţialul zonei pe mai multe domenii, inclusiv turistic, se va putea dezvolta.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1.500.000 euro, sumă din care partea liderului de proiect (comuna Conţeşti) este de circa 850.000 euro.

Proiectul are ca scop construirea unei „Şcoli de Dans” în localitatea Conţeşti i reabilitarea unui complex în localitatea Tsarevets.

“Comuna Conţeşti reprezintă un puternic centru folcloric, în Conţeşti existând una din cele mai vechi echipe de căluşari din Teleorman, care a participat la nenumărate festivaluri naţionale şi internaţionale”, scria preşedintele Cristescu pe o pagină de socializare.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Articole similare