10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

Clubul de robotică în şcoala mea, eveniment educaţional finanţat prin programul Meet and Code 2022 la Şcoala Gimnazială nr. 2 Videle

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Şi în anul 2022, organizaţiile non-profit din Romania (asociaţii de elevi sau de profesori, asociaţii şi fundaţii partenere şcolilor)  au fost invitate să aplice pentru programul Meet and Code, pentru finanţări în valoare de 300 de euro, pentru a organiza evenimente care să promoveze şi să contribuie la dezvoltarea competenţelor digitale şi de programare, ale copiilor şi tinerilor.
Pentru al treilea  an consecutiv, oraşul Videle  a fost pus pe harta Europe Code Week cu ajutorul Asociaţiei de Părinţi ”Scântei de geniu”a Şcolii Gimnziale Nr. 2 Videle care organizează şi anul acesta, în luna septembrie, activităţi în cadrul iniţiativei Europe Code Week 2022, la care participă elevii din învăţământul gimnazial, sub îndrumarea profesorilor de informatică şi educaţie socială.
Iniţiativa Meet and Code permite  accesarea fondurilor necesare desfăşurării proiectelor, dar şi furnizarea de idei pentru evenimentele organizate. Proiectul implementat anul acesta se numeşte ”Clubul de robotică în şcoala mea”şi propune desfăşurarea unor activitati cu caracter interdisciplinar care  le oferă elevilor ocazia de a învăţa intr-un mod creativ şi inovativ, de a işi dezvolta gândirea critică. Totodată,contribuie la  întărirea şi eficientizeaza colaborării şcoală-comunitate.
Sub îndrumarea profesorilor de informatică şi educaţie socială ai Şcolii Gimanziale nr. 2 Videle, pe parcursul lunii septembrie se desfăşoară  ateliere extrascolare de programare cu elevii. În cadrul acestora elevii utilizează instrumente digitale şi elemente de programare pentru a realiza proiecte prin care  propun rezolvarea unor probleme ale scolii, ale  comunităţii sau probleme globale. Acestea vor fi prezentate părintilor, elevilor, cadrelor didactice într-o intâlnire plublică in Săptămâna Europeană a Programării.
Conţinuturile vizate sunt:programarea pentru obiective de dezvoltare durabilă, programarea pentru incluziune, iar obiectivele pe care organizatorii şi le propun sunt:  familiarizarea elevilor participanţi cu  instrumente de programare prin participarea la atelierele extraşcolare, dezvoltarea competenţelor digitale, sociale, civice ale elevilor participanţi.
“Evenimentul este finanţat cu ajutorul programului Meet and Code susţinut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 6-lea an consecutiv de #AsociaţiaTechsoup şi susţine evenimente de tehnologie şi programare aliniate cu misiunea iniţiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

#meetandcode #codeEU #SAP4Good”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare