10 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

Cetăţenii din Bragadiru, fără porc de Crăciun. Autorităţile sunt depăşite în lupta cu pesta porcină

Articole noi

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman, informaţii privind Recensământul General Agricol

Scopul Recensamantului este acela de a oferi informaţii esenţiale şi de calitate pentru politicile guvernamentale în domeniul agriculturii, inclusive...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.


Autorităţile judeţene sunt depăşite în lupta cu pesta porcină. În fiecare săptămână apar noi focare, iar în lipsa unor măsuri eficiente de combatere a virusului, singura soluţie pare uciderea animalelor.
Aşa cum precizam zilele trecute, sacrificarea porcilor din comuna Bragadiru era o chestiune de zile. Marţi, din ordinul DSVSA Teleorman, a început masacrul suinelor din localitate. Timp de 3 sau 4 zile, fiecare gospodărie va fi verificată de reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniu.
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman a informat că, începând cu data de 20.07.2019, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti (IDSA) a confirmat prezenţa virusului acestei boli în probele prelevate de la cadavre de porc domestic dintr-o exploataţie non profesională situată în comuna Bragadiru.
În urma confirmării diagnosticului prin Buletinele de Analiză (BA) emise de IDSA şi a existenţei suspiciunii de PPA în alte 6 exploataţii din aceeaşi localitate, s-a dispus măsura uciderii preventive a suinelor din comuna Bragadiru, începând cu data de 06.08.2019, în urma unei analize de risc întreprinsă de către specialiştii epidemiologi ai DSVSA Teleorman.
Numărul porcilor ucişi în judeţul Teleorman, până la aceasta dată (ucidere preventivă şi ucidere la cazuri confirmate de IDSA) este de 5781 capete şi 230 de focare confirmate de către IDSA- Bucuresti.
Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman (CLCB) a stabilit Planul de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea PPA, precum şi stabilirea zonelor de restricţii. Ancheta epidemiologica este în desfăşurare. DSVSA Teleorman solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorităţi, având în vedere consecinţele economicegrave generate de apariţia acestei boli.
Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, DSVSA Teleorman sau autorităţilor locale.
Proprietarii animalelor afectate de PPA vor fi despăgubiţi de stat în condiţiile prevazute în legislaţie.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Articole similare