35.8 C
Judeţul Teleorman
vineri, iulie 12, 2024

Cetățeni proveniţi din Bangladesh, depistați că nu respectă scopul intrării în România, pe raza județului Teleorman

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Polițiștii de imigrări din Teleorman, în urma unei acțiuni în cooperare cu lucratori din cadrul Biroului Poliţiei Transporturi, întreprinse pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a străinilor, au depistat 17 bărbați din Bangladesh, care nu au respectat scopul pentru care li s-au acordat vizele de intrare pe teritoriul Romaniei. Pe numele lor au fost emise documente administrative prin care au fost obligați să părăsească România.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Județului Teleorman, în cooperare cu polițiștii din cadrul Biroului Poliţiei Transporturi, au efectuat săptămâna trecută, o acțiune pentru prevenirea și combaterea şederii ilegale a străinilor, pe raza de competență, controlul fiind efectuat pe ruta feroviară Videle – Roşiori de Vede.

Astfel, în urma acţiunii au fost depistaţi 17 cetăţeni, proveniţi din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani, care se deplasau pe ruta feroviarpă Bucureşti – Timişoara.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, aceştia nu respectă scopul pentru care le-au fost acordate vizele de intrare pe teritoriul României, respectiv angajare în muncă.

Din cei 17 cetăţeni străini, 2 au solicitat o forma de protecţie pe teritoriul României, fiind preluaţi de lucrători din cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Giurgiu, iar pentru ceilalţi 15 cetăţeni, lucratorii Biroului pentru Imigrări al judeţului Teleorman, au emis acte administrative, prin care aceştia au fost obigaţi să părăsească teritoriul României şi instituită măsura de nepermiterea intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni.

Activitatea de prevenire și combatere a şederii ilegale a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Acțiunile desfășurate de polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare