5.1 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 11, 2021

Cei mai buni elevi de etnie romă au fost premiați de Partida Romilor Pro- Europa Teleorman

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Vineri, 15.06.2018, la sediul Partidei  Romilor Pro–Europa Teleorman au fost premiați și recompensați cu câte o tableta 33 de elevi de etnie romă cu rezultate deosebite la învățătură. Inițiativa aparține președintelui Sucursalei Regionale Teleorman, Mielu Lixandru, susținută de Presedintele Nicolae Paun și a fost finanțată de conducerea PRPE Bucuresti.

Scopul acestei acțiuni este de stimularea și motivarea elevilor pentru participarea activă la procesul de învățare, dar și de recompensare, în semn de apreciere, pentru performanța școlara. Elevii recompensați sunt din școli în care procentul de copii romi este mare : Alexandria (Sc. Gimnazială nr.6, Sc. Gimnaziala Al. Colfescu), Blejești, Bujoru, Buzescu, Conțești, Lunca (Prundu), Plosca și Smârdioasa.

Acțiune va continua, iar la urmatoare finanțare vor fi premiați copiii romi din alte localități teleormanene. La eveniment au fost prezenți directori  de școli, profesori de limba romani, mediatori școlari, experți locali romi din primării, părinți, reprezentanți ai presei locale, iar  din partea APRPE București, Dl Rosu Ion.

Cuvinte de laudă și felicitări au fost adresate copiilor recompensați, cărora li s-au înmânat diplome de merit pentru rezultate deosebite la învățatură. Recompensele au fost acordate doar în baza diplomelor cu care au fost premiați de școlile de la care provin.

Printre copii premiati s-au  evidentiat: Mirea Dana Gabriela, elevă a Școlii Gimnaziale Prundu, care a obtinut locul 2 pe țară la interpretare de muzică populară și Caldăraru Rodica de la Sc. Gimnazială Buzescu,  clasa a VIII-a, care deși are o situație materiala precara (învața la lumina lumânării) a luat premiul  I.

În discursul său, liderul organizației teleormanene, printre multe sfaturi, i-a indeamnat pe copii să rămână în continuare la fel de buni la învățătură, deoarece doar prin școală viitorul lor se va schimba.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare