20.6 C
Judeţul Teleorman
vineri, septembrie 25, 2020

Calista Mara Daniela, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor: „ M-am implicat în proiecte care privesc judeţul Teleorman și vreau să contribui la dezvoltarea sa economică”

Articole noi

Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL la preşedinţia CJ: ”Vom spune gata! A venit clipa mult aşteptată. Pe 27 septembrie, vom scăpa de PSD”

Final de campanie electorală pentru PNL Teleorman. Într-o conferinţă de presă, desfăşurată în faţa sediului formaţiunii politice, cei mai...

Programul filmelor la Happy Cinema Alexandria, perioada 25 septembrie – 1 octombrie

Vineri,25 Septembrie 16:00 After We Collided - Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, N15 16:30 Mulan (dub)3D - Aventuri, Dramă, Familie, Premiera, AG 18:10...

12.285 de teste COVID-19, efectuate în Teleorman. 429 de pacienţi internaţi la Spitalul Caritas au fost declaraţi vindecaţi

La nivelul judeţului Teleorman, au fost confirmate 1033 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În prezent sunt...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Calista Mara Daniela este candidat PNL Teleorman pentru Camera Deputaţilor. Are 28 de ani. Absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice, din cadrul SNSPA, specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Master: politică, gen şi minorităţi -ştiinţe politice.

Din 2010, este membru al Partidului Naţional Liberal, cu o bogată activitate politică: prim vicepreşedinte al Tineretului PNL, vicepreşedinte în cadrul Organizaţiei Femeilor Liberale (sector 5 – Bucureşti) şi membru în Biroul de Conducere PNL (sector 5). Între 2010-2015, consilier parlamentar al Alinei Gorghiu.

Pe 2 decembrie 2015, s-a angajat în guvern: consilier personal al prim-ministrului Dacian Cioloş.

Mara Daniela Calista:„În viaţă e bine să ştii de unde ai plecat, unde vrei să ajungi şi, obligatoriu, să rămâi loial principiilor tale!”

 

Reporter: Ce v-a determinat să candidaţi în Teleorman?

 Calista Mara Daniela: Experienţa pe care am acumulat-o atât în anii din parlament, cât şi în scurta perioadă din guvern, unde m-am implicat în proiecte care privesc  judeţul Teleorman, m-a determinat să vin sa candidez aici și să contribui la dezvoltarea sa economică. Sunt trei lucruri practice pe care le pot realiza pentru Teleorman :agricultura, educaţia şi sănătatea.

În zona  de agricultură, discutăm despre cadastrarea gratuită, proiect început deja de guvernul Cioloş, în care m-am implicat cât timp am fost în guvern, planul de irigaţii aferent perioadei 2016-2020, implementarea unui pachet de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc în zona rurală a județului Teleorman, precum şi înfiinţarea celui mai mare centru de depozitare fructe şi legume din zona de sud a țării.

În ceea ce priveşte educaţia, discutăm despre respectarea unui drept constituţional al elevilor, respectiv acela de a avea acces egal la educaţie. Vorbim, astfel, despre un plan de susţinere al elevilor pentru a reuşi să-şi finalizeze studiile liceale, dar şi despre dreptul acestora de a accede la educaţia universitară, printr-un plan de susţinere al copiilor foarte buni, care provin din medii defavorizate. Alte două proiecte, care sunt deja în implementare şi se regăsesc în programul de guvernare al PNL, se referă la asigurarea unei mese calde  pentru elevi și naveta decontatată integral  pentru elevi. Primul proiect se desfășoară deja în 50 de localităţi din țară  și sperăm să-l implementăm la nivel naţional în cel mai scurt timp.  Cel de-al doilea proiect  permite accesul la învăţământ  şi copiilor care provin din medii defavorizate, care îşi doresc să meargă la liceu, la școli profesionale.

Cât priveşte sănătatea, discutăm despre proiectul Casa Medicului, proiect care se regăseşte în planul de guvernare al PNL, în sensul accesului la sănătate al tuturor cetăţenilor din acest judeţ. Îmi propun ca în fiecare din cele cinci zone importante ale judeţului Teleorman, delimitate de oraşele mari precum şi comunele adiacente, să existe câte o casă a medicului, care să ofere cetăţenilor acces la servicii medicale, un tratament adecvat şi un program regulat de prevenţie al sănătăţii (analize primare şi educaţie sanitară).

Tot în acest domeniu, discutăm despre înfiinţarea unui centru de îngrijire a bolnavilor cronici, care provin din familii defavorizate şi nu beneficiază de condiţii optime de îngrijire.

Acestea sunt lucruri simple, concrete, care pot îmbunătăţi substanţial viaţa teleormănenilor. De astfel de lucruri au nevoie oamenii, nu de promisiuni deşarte, aşa cum am văzut în ultima perioadă la televizor.

 

R: Există o formulă de redresare economică a judeţului Teleorman?

 CMD: În ceea ce priveşte segmentul economic, este clar că avem nevoie de o infuzie majoră de investiţii în acest judeţ, care reprezintă baza unor creşteri salariale, a unor pensii decente, a unei infrastructuri adecvate, adică, pe scurt, creşterea calităţii vieţii teleormănenilor.

Spre deosebire de măsurile populiste, promovate de PSD şi ALDE în ultimele zile, în Parlamentul României, măsuri ireale şi inaplicabile din punct de vedere legal (conform legii responsabilității fiscal-bugetare, înainte cu şase luni de alegeri nu se pot efectua creşteri salariale), PNL are în programul de guvernare măsuri de creşteri salariale, dar şi corelarea lor cu sistemul de pensii, ţinând cont de spaţiul bugetar, precum şi de deficitul pe care acest guvern şi l-a asumat. O lege unitară a salarizării, coerentă şi reală, este clar necesară, însă aceasta trebuie făcută de specialişti, nu prezentată ca o mită electorală cetăţenilor.

 

R:Cum vedeţi Teleormanul în următorii patru ani?

 CMD: În următorii patru ani, pentru a dezvolta economic acest judeţ este nevoie de o implicare continuă, este nevoie de oameni competenţi, care să pună în practică idei şi proiecte ce pot răspunde în mod real nevoilor cetăţenilor judeţului Teleorman. Fie că discutăm de investiţii, de infrastructură, de educaţie, de sănătate, de cultură, teleormănenii trebuie să se implice alături de reprezentanţii politici, de administraţie, de sectorul neguvernamental, pentru a creiona o strategie comună, unde politicienii sunt în slujba cetăţeanului, nu invers.

Împreună putem aduce acest judeţ la nivelul de dezvoltare pe care toţi ni-l dorim, astfel încât grija zilei de mâine să nu mai reprezinte o povară a zilei de azi!

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL la preşedinţia CJ: ”Vom spune gata! A venit clipa mult aşteptată. Pe 27 septembrie, vom scăpa de PSD”

Final de campanie electorală pentru PNL Teleorman. Într-o conferinţă de presă, desfăşurată în faţa sediului formaţiunii politice, cei mai...

Programul filmelor la Happy Cinema Alexandria, perioada 25 septembrie – 1 octombrie

Vineri,25 Septembrie 16:00 After We Collided - Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, N15 16:30 Mulan (dub)3D - Aventuri, Dramă, Familie, Premiera, AG 18:10 War with Grandpa - Comedie,...

12.285 de teste COVID-19, efectuate în Teleorman. 429 de pacienţi internaţi la Spitalul Caritas au fost declaraţi vindecaţi

La nivelul judeţului Teleorman, au fost confirmate 1033 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În prezent sunt monitorizate, conform raportării Centrului Judeţean...

VIDEO/ Samuel Calotă, candidatul ALDE la președinţia CJ Teleorman, mesaj EMOȚIONANT pentru românii din DIASPORA

https://www.facebook.com/1785666108373699/posts/2723796457893988/   Realizat de SC PRESS MEDIA SOFT SRL, la comanda ALDE Teleorman/ C.U.I. Mandatar financiar - 21200063

Bilete de tratament pentru pensionarii din Teleorman. 84 de locuri, pe Litoralul românesc și la munte

O nou serie de bilete de tratament pentru pensionarii din Teleorman. Casa Județeană de Pensii informeză că sunt locuri disponibile, în seria XV, din...

Articole similare

- Advertisement -