31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Câini uciși cu Furadan în adăpostul administrat de primăria Alexandria

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La sfârșitul anului trecut, adăpostul pentru câini patronat de primăria Alexandria a fost închis. Cele patru miliarde de lei vechi pentru construirea și întreținerea lui s-au dus pe apa Sâmbetei. Zeci de câini au murit în chinuri groaznice. Ei au fost uciși cu Furadan, un pesticid neuroparalizant, cu grad de toxicitate de gradul l, folosit în combaterea insectelor care atacă culturile de cartofi, porumb și soia. Un singur mililitru (1 ml) de substanță ingerată poate fi fatală.
Cu privire la acest fapt, Asociația pentru Protecția Animalelor „Kola Kariola” a sesizat DIICOT pentru folosirea de substanțe interzise, procuratura, DSV Teleorman și conducerea primăriei Alexandria. În 2015, reprezentanții DSV au rămas înmărmuriți de ceea ce au găsit la fața locului: câini morți, în putrefacție, mâncarea aruncată peste dejecțiile patrupedelor, cadavre de câini plutind în canalele de scurgere. Imagini cutremurătoare și adevărate focare de infecție.
Pentru elucidarea cazului, Ministerul Administrației și Internelor, prin Inspectoratul de Poliție al Județului Teleorman, Poliția Municipală Alexandria a solicitat un buletin de analize. S-a constatat că, într-adevăr, câinii fuseseră otrăviți cu Furadan.
Reprezentantul Asociației „Kola Kariola” a declarat că „ am fost la Alexandria și încercăm să facem dreptate câinilor, iar pe criminalul Găina (n.r.: doctorul veterinar responsabil cu adăpostul câinilor) să-l băgăm la pușcărie!!!!”. Acest „domn” Găină, în deciziile completate, scria că patrupedele fuseseră eutanasiate conform legii. (Raportul IDSA spune că într-un adăpost public, pe banii oamenilor, câinii sunt uciși prin otrăvire cu Furadan.)
Nu înțelegem atitudinea primarului Victor Drăgușin, care încă nu a dat o explicație cu privire la acest caz oripilant. Așteptăm o poziție din partea dumnealui, deoarece, în caz contrar, se poate bănui că a fost informat despre atrocitățile săvârșite la adăpostul de câini.

Mitrovici M.

caini 1

caini 2

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare