10 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

Cadastru gratuit pentru imobilele din 24 de localităţi din Teleorman

Articole noi

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman, informaţii privind Recensământul General Agricol

Scopul Recensamantului este acela de a oferi informaţii esenţiale şi de calitate pentru politicile guvernamentale în domeniul agriculturii, inclusive...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În anul 2018, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI)a accesat fonduri europene pentru lucrări de cadastru general, urmând ca 660 de comune din România să fie cadastrate. Numărul imobilelor înregistrate prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF) a ajuns la peste 1.165.000 şi, tot anul trecut, ANCPI a eliberat online cel mai mare număr de extrase de carte funciară, aproape 500.000.

ANCPI a înregistrat, în 2018, peste 500.000 de imobile, cu peste 31% mai multe faţă de 2017. La finalul anului 2018, din totalul de 3.181 UAT-uri din România, 59 de comune din 21 de judeţe erau cadastrate în proporţie de sută la sută, având o suprafaţă de peste 800.000 de hectare. La 31.12.2018 erau în derulare lucrări de înregistrare a imobilelor în 2.398 de UAT-uri, cu o suprafaţă de peste 5.000.000 de ha.

Totodată, ANCPI a accesat fonduri europene prin Proiectul major „Creşterea gradului de acoperire şi de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”. Proiectul, al cărui beneficiar este ANCPI, finanţează lucrări de înregistrare sistematică, în 660 de UAT – uri din mediul rural.

Lista comunelor beneficiare de respectivul program a fost publicată la sfârşitul anului trecut. Potrivit documentului, în judeţul Teleorman, în 24 de localităţi se vor desfăşura lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor finanţate din fonduri europene. Este vorba de comunele: Blejeşti, Botoroaga, Brânceni, Bujoreni, Buzescu, Drăgăneşti de Vede, Drăgăneşti Vlaşca, Galateni, Islaz, Magura, Lunca, Măldăieni, Mavrodin Nanov, Nenciuleşti, Olteni, Peretu, Rădoieşti, Scrioaştea, Seaca, Segarcea Vale, Troianul Vârtoape şi Vedea.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Articole similare