29.2 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

C.N. ”ANASTASESCU”, Roșiorii de Vede: ”Noi și francofonia”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Dincolo de performanța cuantificată în rezultate la bacalaureat, admiterea la facultate, olimpiade și concursuri naționale, C.N „Anastasescu” Roșiorii de Vede, încearcă să pluseze imagistic și la capitolul PROIECTE EDUCATIONALE.

Inițiativa doamnei Mateescu Alexandra, rapid îmbrățișată de colegii de catedră, s-a transpus într-un proiect educațional  bipolar, cu participarea Liceului “I. Maiorescu” Giurgiu (responsabil prof. Silvia Șerban), apoi,  având girul ISJ TR și al ROMFRA, în 2009-2010 a fost lansată prima ediție axată pe un concurs de creație intitulat “Adolescentul și francofonia”, și un simpozion “Tradition et modernité dans la didactique de FLE”.

Organizatori: catedra de franceză , ajutată de cea de informatică , sub conducerea prof. Mateescu Alexandra (2009-2015) și a tandemului  Voicu Olga – Mateescu Alexandra, din acest an. Ca orice activitate bine articulată, serioasă, aceasta a fost inclusă în CAEN (Calendarul activitățior educative) al MECȘ.

Dacă la început se înscriau elevi și profesori din 20 de județe (Dolj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Galați, Buzău, Vâlcea, Gorj, Sibiu…), cu timpul, la liceele de tradiție precum „Frații Buzești” Craiova ori „Iulia Hașdeu” București și C.N Iași, s-au adăugat ulterior și alte echipaje din întreaga țara, de la Baia Mare, Filiași, Botoșani până la Piatra, Câmpulung, Rămnicu-Valcea…Practic întreaga țară a aflat că în urbea de pe Vedea se intampla ceva semnificativ…

De la un an la altul, interesul a crescut, așa că la etapa a VI-a, 2015-2016 s-au înregistrat 268 de participanți, grupați în 5 sectiuni: poezie, proză, eseu, creație plastică și proiecte/reviste școlare la nivelele gimnaziu și liceu.

Pentru ca trecutul să nu se uite, s-a recurs la ingenioasa variantă cu CD-uri și printarea revistei , anual, și difuzarea acesteia în țara.

Prof. dr. Iulian Bitoleanu

C.N. „Anastasescu” Roșiorii de Vede

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare