10.7 C
Judeţul Teleorman
duminică, octombrie 17, 2021

“Brunch”, în Ograda lui Moromete. Mâncare “ca la mama acasă” pentru turiștii sosiți în comuna Talpa

Articole noi

Programul filmelor la Happy Cinema Alexandria, perioada 15-21 octombrie

Vineri,15 Octombrie 16:00 Venom: Let There Be Carnage - Acţiune, Horror, SF, Premiera, N15 16:20 The Addams Family 2 - Animaţie,...

În ultimele 24 de ore, 899 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19. Rata de infectare în judeţul Teleorman este de 7,39

Conform ultimelor date publicate astăzi, 14 octombrie 2021, de către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, rata de infectare în...

Atenționare METEO! Județul Teleorman, sub Cod PORTOCALIU de ploi abundente până sâmbătă, la ora 14.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări -Cod Galben și Cod Portocaliu- de ploi insemnate cantitativ pentru mai...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Într-o organizare de excepție, sâmbătă, în comuna Talpa, județul Teleorman, a avut loc al treilea eveniment din seria Muntenia Brunch, în cadrul proiectului “Gust și gustări – elemente de cultură gastronomică din Oltenia și Muntenia”.

Sute de persoane, din toate colțurile țării, au poposit, timp de câteva ore, în Ograda lui Moromete, locul în care au fost înregistrate ambele părți ale filmului “Moromeții”. Participanţii s-au înfruptat din unt bătut la putinei, pâine caldă la țăst, ciorbă de bureți din organe de oaie, mâncare de ștevie cu orez și ou, desert, pâsat, plăcintă cu mere, colarezi cu lapte, dovleac copt și multe alte mâncăruri tradiționale.

Din program nu au lipsit demonstrațiile mesteșugarilor din zonă, iar formația Marin Sandu din Videle și Fluierașii din Dobrotești au susținut un impresionant program artistic.

După urarea de “bun venit!”, Benone Rababoc, primarul localității Talpa, a declarat că “pentru noi, este o onoare și, totodată, o provocare organizarea acestui eveniment”.

,,Sunt convins că veți fi ambasadorii noștri. Sunt convins că după ce plecați de aici veți vorbi frumos de noi și de zonele noastre. Vrem să sprijinim Asociaţia CERC Talpa să organizeze încă un eveniment la toamnă, când avem must, la iarnă facem o pomana porcului, la primăvară de Paşte, pregătim bucate din miel şi la vară facem un nou brunch ca cel de acum. Toate în diferite locaţii ale comunei Talpa”, a mai adăugat edilul șef.

Conform organizatorilor, proiectul “Gust și gustări” își propune organizarea de evenimente de cultură gastronomică în Oltenia și Muntenia pentru a promova turismul alternativ, zonele rurale, poveștile și bucătăria locală. “În perioada dintre 1 iulie – 15 noiembrie vom organiza 8 evenimente în 5 județe din Sudul țării, implicând actorii locali pentru a identifica și promova cultura, tradițiile, obiceiurile și atracțiile turistice din zonă”, a declarat Gabriela Solomon, reprezentanta My Secret România.

Proiectul “Gust și gustări” este derulat de Asociația My Transylvania, inițiatoarea brunch-urilor gastronomice și culturale din Transilvania  în parteneriat cu My Secret Romania şi gazdele din fiecare localitate.

Evenimentul din comuna Talpa s-a desfășurat cu sprijinul gazdelor de la CERC Talpa (Asociația Centrul de Resurse al Comunității Talpa). Înființată în octombrie 2014, Asociația sprijină activitatea unui atelier de tâmplărie în cadrul căruia lucrează membri din comunitate. Produsele lucrate la atelier sunt realizate din materiale de calitate superioară și fac parte dintr-o gamă diversificată. CERC Talpa îi încurajează pe membrii comunității să participe și la cursurile de calificare în meseria de dulgher și brutar/patiser. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Programul filmelor la Happy Cinema Alexandria, perioada 15-21 octombrie

Vineri,15 Octombrie 16:00 Venom: Let There Be Carnage - Acţiune, Horror, SF, Premiera, N15 16:20 The Addams Family 2 - Animaţie,...

Articole similare